Επίσκεψη Γ. Μανιάτη στην Καλαμάτα, με αισιοδοξία ότι ο νέος φορέας θα κυβερνήσει

Πρώτη Δημοσίευση: 11/11/2017 11:31 - Τελευταία Ενημέρωση: 11/11/2017 11:31
«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια παράταξη που εξαπάτησε πολιτικά και διέσυρε ιδεολογικά τις απόψεις και τις αντιλήψεις των προοδευτικών πολιτών»
  
Η Καλαμάτα ήταν ο τελευταίος σταθμός της περιοδείας του υποψήφιου προέδρου του ενιαίου προοδευτικού φορέα, Γιάννη Μανιάτη.
Ο κ. Μανιάτης έφθασε στην πόλη νωρίς το απόγευμα, οπότε επισκέφθηκε το Επιμελητήριο Μεσσηνίας. Εκεί είχε συνάντηση με τον πρόεδρο, καθώς και μέλη του Επιμελητηρίου, προκειμένου να ενημερωθεί για ζητήματα που αφορούν στους επαγγελματίες του νομού.
Επόμενη στάση ήταν το Δημαρχείο, όπου ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας τον υποδέχθηκε, μιλώντας με τα καλύτερα λόγια για τον υποψήφιο πρόεδρο. Όπως είπε, όταν ο κ. Μανιάτης ήταν υπουργός, είχε βοηθήσει το Δήμο.
Κλείνοντας ο δήμαρχος Καλαμάτας ευχήθηκε στον κ. Μανιάτη καλή επιτυχία και του είπε ότι η πατρίδα μας έχει ανάγκη από πολιτικούς σαν αυτόν, καθώς έχει εργαστεί και προσφέρει για την Ελλάδα.
 
Οι θέσεις του Γιάννη Μανιάτη και η επόμενη μέρα στο φορέα
Μιλώντας ο κ. Μανιάτης για τη δημιουργία του ενιαίου προοδευτικού φορέα, είπε ότι η ιστορική στιγμή για την παράταξη είναι τώρα, «η Κυριακή είναι η στιγμή στην οποία οι προοδευτικοί πολίτες της χώρας θα καταθέσουν την άποψή τους μαζικά, και την επιθυμία τους ότι όλοι μαζί θέλουν να αλλάξουν σελίδα».
Όπως ανέφερε, πλέον δεν είναι ανεκτή η στασιμότητα του 7% ως παράταξη και έτσι στόχος του νέου φορέα είναι οι ανατροπές και οι αλλαγές σε ηγετικό, οργανωτικό, αλλά και πολιτικό επίπεδο. Επίσης, πλέον δεν είναι ανεκτή η πολιτική κατάσταση που βυθίζει διαρκώς τη χώρα σε αδιέξοδο.
Ο ίδιος πιστεύει ότι μετά την παραταξιακή ανατροπή θα πρέπει να ακολουθήσει η ανατροπή στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, ανατροπή σε σχέση με το ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος πρέπει να υποστεί στις επόμενες εκλογές στρατηγική ήττα, ήττα δηλαδή που θα τον επαναφέρει στα εκλογικά μεγέθη που του αναλογούν, ως μια παράταξη που εξαπάτησε πολιτικά και ιδεολογικά διέσυρε τις απόψεις και τις αντιλήψεις των προοδευτικών πολιτών, όπως εξήγησε ο πρώην υπουργός.
Σχετικά με τη Νέα Δημοκρατία, ο κ. Μανιάτης είπε ότι θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι δε θα είναι ο υποδοχέας της αντικυβερνητικής ψήφου, αλλά η δική του παράταξη θα είναι εκείνη που θα ανακόψει την πορεία της προς την αυτοδυναμία.
Κατά τον κ. Μανιάτη, ο πολιτικός χώρος του οποίου επιχειρεί να ηγηθεί, θα ξαναγίνει πρωταγωνιστής και θα εκφράσει τη μεγάλη παράταξη, που ξεκινά από το προοδευτικό κέντρο και φτάνει μέχρι τη ριζοσπαστική αριστερά.
Κλείνοντας ανέφερε ότι η στιγμή είναι κρίσιμη και ιστορική, έτσι απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους δημοκράτες πολίτες, ανεξαρτήτως του ποιον θα ψηφίσουν την Κυριακή, να δώσουν δυναμικά το «παρών» για το γύρισμα αυτής της ιστορικής σελίδας, ώστε να δοθεί η δυνατότητα ως παράταξη να είναι ο εναλλακτικός πυλώνας προοδευτικής διακυβέρνησης της χώρας. Έτσι ώστε ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά ούτε και η Νέα Δημοκρατία να διαμορφώνουν το μέλλον με βάση τις δικές τους αντιλήψεις και απόψεις.
 
Η συμμετοχή στις αυριανές εκλογές και η επόμενη ημέρα
Σε ερώτηση που τέθηκε στον Γιάννη Μανιάτη για τον αριθμό των ψηφοφόρων με τον οποίο θα ήταν ικανοποιημένος, αλλά και για την επόμενη ημέρα της εκλογής προέδρου, απάντησε ότι θα είναι ευχαριστημένος αν στις κάλπες φτάσουν αύριο 150.000 άτομα.
Για την επόμενη ημέρα, ο κ. Μανιάτης ανέφερε ότι κατά τη γνώμη του πρέπει να γίνουν τα εξής βήματα: αρχικά να ενοποιηθούν οι δύο κοινοβουλευτικές ομάδες, ώστε ο επικεφαλής που θα εκλεγεί να συντονίσει τη νέα ομάδα, να δώσει τις μάχες στη Βουλή, αλλά κυρίως να διαμορφώσει ενιαία πολιτική, ώστε να μην υπάρχουν διαφοροποιήσεις των μελών της. Επόμενο βήμα είναι η προκήρυξη του ιδρυτικού συνεδρίου της νέας παράταξης.
Κατά τον ίδιο, ο νέος αυτός φορέας πρέπει να είναι ενιαίος, πολυτασικός, αλλά όχι πολυκομματικός, και μέσα σε αυτόν το καθένα από τα μέλη να προσδιορίσει, ανάλογα με το κόμμα από το οποίο προέρχεται, με ποιον τρόπο θα ενταχθεί.
Ειδικότερα για το ΠΑΣΟΚ, είπε ότι στο δικό του συνέδριο θα πρέπει να αποφασιστεί το μέλλον του. Έτσι μετά την οργάνωση, την πραγματοποίηση και την ολοκλήρωση του ιδρυτικού συνεδρίου της παράταξης, θα έρθει η κατάλληλη στιγμή ώστε το ΠΑΣΟΚ, αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα, να αποφασίσουν στα δικά τους συνέδρια τι θα κάνουν.
 
Οι πολίτες που στηρίζουν το ΠΑΣΟΚ
Μιλώντας για τους πολίτες που συνεχίζουν να στηρίζουν το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Μανιάτης σημείωσε ότι είναι οι πιο υπεύθυνοι Έλληνες πολίτες, που φέρθηκαν πατριωτικά, κυρίως στα πέτρινα χρόνια, όταν απελπιστικά μόνοι στήριξαν τη χώρα και κράτησαν την εθνική οικονομία μακριά από την άτακτη χρεοκοπία.
 
Αισιοδοξία ότι ο νέος φορέας θα κυβερνήσει
Τέλος, απαντώντας στο πώς προκύπτει αυτή η αισιοδοξία, ότι ο νέος φορέας θα καταφέρει να έρθει στην κυβέρνηση μετά τη Νέα Δημοκρατία, ο κ. Μανιάτης είπε ότι υπάρχουν κάποια δεδομένα, όπως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τις τελευταίες εκλογές με 36 μονάδες και σήμερα βρίσκεται στις 18, ενώ με την πολιτική που ακολουθεί κι εξαφανίζει τη μεσαία τάξη, αλλά και φτωχοποιεί την κατώτερη, είναι απολύτως βέβαιο ότι θα συνεχίσει να χάνει ποσοστά. Ποσοστά, όμως, που δεν πάνε στη νέα παράταξη. Αυτή είναι η πρόκληση για το νέο αρχηγό, δηλαδή να πείσει τους ψηφοφόρους, μέσω του προγράμματος που θα παρουσιάσει, ότι ο νέος φορέας έχει την απόλυτη πεποίθηση ότι θα κερδίσει σε ποσοστά τον Αλέξη Τσίπρα στις επόμενες εκλογές, καθώς και τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις μεθεπόμενες.

Του Παναγιώτη ΜπαμπαρούτσηΠροσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις