Επίσκεψη της ομάδας ρομποτικής bitbot στον Αθανασόπουλο

Πρώτη Δημοσίευση: 22/11/2019 08:57 - Τελευταία Ενημέρωση: 22/11/2019 08:57
Τα μέλη της ομάδας ρομποτικής bitbot που κατέκτησαν τη 2η θέση στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής WRO, στην κατηγορία ρομποτικού ποδοσφαίρου, επισκέφθηκαν χθες το δήμαρχο Μεσσήνης, Γιώργο Αθανασόπουλο, στο Δημαρχείο.
Στη συνάντηση συμμετείχαν τα μέλη της ελληνικής αποστολής: Γιώργος Μπάκας, Νίκος Γιαννόπουλος, Κωνσταντής Καργάκος και Δημήτρης Κουτσιούκος (απουσίαζε ο μαθητής Ναπολέων Κωστούλας), οι οποίοι συνοδεύονταν από τον προπονητή τους Λεωνίδα Φίλο.
Ο δήμαρχος Μεσσήνης υποδέχθηκε τους αργυρούς νικητές της Ολυμπιάδας Ρομποτικής -που πραγματοποιήθηκε από 8 έως  10 Νοεμβρίου στο Γκιούρ της Ουγγαρίας- και τους συνεχάρη για την επιτυχία τους. «Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που μαθητές όπως εσείς στρέφονται στην εκπαιδευτική ρομποτική και σημειώνουν τόσο σπουδαίες επιτυχίες. Η ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων είναι επένδυση για το μέλλον σας. Ενισχύετε τις γνώσεις σας σε σημαντικές δεξιότητες, ενώ ενισχύετε την αντίληψη και την επινοητικότητά σας μέσα από την ομαδική συνεργασία. Εύχομαι να συνεχίζετε με τον ίδιο ζήλο και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας ανακαλύπτοντας την τεχνολογία», είπε ο κ. Αθανασόπουλος στα παιδιά, προσθέτοντας ότι θα ενισχύσει την προσπάθειά τους.
Από την πλευρά τους, τα μέλη της αγωνιστικής ομάδας της bitLab Πληροφορικής ευχαρίστησαν το δήμαρχο Μεσσήνης για τις ευχές του και σημείωσαν ότι με την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής πήραν το εισιτήριο  για την εισαγωγή τους σε Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα σχετικό με τη Ρομποτική.
Εξήγησαν, επίσης, ότι το ρομποτικό ποδόσφαιρο στο οποίο διαγωνίζονται είναι από τις πιο δύσκολες κατηγορίες, καθώς τα μέλη της κάθε ομάδας καλούνται να κατασκευάσουν δύο ρομπότ, συγκεκριμένων διαστάσεων και βάρους, για να αντιμετωπίσουν δύο αντίστοιχα ρομπότ της αντίπαλης ομάδας, με σκοπό να σκοράρουν τα περισσότερα γκολ.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις