Επίτιμος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Πρώτη Δημοσίευση: 20/10/2017 09:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 20/10/2017 09:11
Επίσκεψη σε Αρχαία Μεσσήνη και Δήμο Καλαμάτας 
Τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης και το Δήμο Καλαμάτας επισκέφθηκε χθες το πρωί ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, στο πλαίσιο διήμερης επίσκεψής του στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος ξεναγήθηκε στον αρχαιολογικό χώρο από τον καθηγητή Αρχαιολογίας Πέτρο Θέμελη, συνοδευόμενος από το Σεβ. μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, την αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Ελ. Αλειφέρη και το δήμαρχο Μεσσήνης  Γ. Τσώνη.
Ο Μακαριώτατος εξέφρασε την συγκίνησή του που ξαναβρέθηκε σε ένα χώρο που κατά το έτος 1964  εργάστηκε ως βοηθός δίπλα στο διάσημο αρχαιολόγο Αναστάσιο Ορλάνδο, κερδίζοντας, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, το πρώτο του μεροκάματο.
Ο μητροπολίτης Μεσσηνίας καλωσόρισε τον κ. Ιερώνυμο, δηλώνοντας ότι αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και ευλογία η παρουσία του στη Μεσσηνία.
Στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος πραγματοποίησε επίσκεψη στο νέο Δημαρχείο Καλαμάτας, όπου συναντήθηκε με το δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα.

Σε δηλώσεις του, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι είναι ιδιαίτερα χαρούμενος που βρίσκεται στην όμορφη Καλαμάτα.
Ταυτόχρονα, κάλεσε τους πολιτικούς να επισκεφθούν τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης και να ενημερωθούν για την ιστορία του, αναλογιζόμενοι το παρελθόν και το σήμερα της χώρας.
Στο τέλος της συνάντησης αντηλλάγησαν αναμνηστικά δώρα.
Να σημειωθεί πως νωρίς το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος επισκέφθηκε και το Μουσείο Ελληνικής Φορεσιάς «Βικτωρία Καρέλια».

 
Επίτιμος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
Στους κύκλους του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου εντάχθηκε από χθες το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Κατά τη διάρκεια μιας γεμάτης λαμπρότητα εκδήλωσης αναγορεύτηκε επίτιμος διδάκτωρ του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Η τελετή ξεκίνησε με προσφώνηση από τον πρύτανη του ΑΕΙ, Κωνσταντίνο Μασσέλο, ενώ στη συνέχεια χαιρετισμός υπήρξε από τον κοσμήτορα της Σχολής, Αλέξιο Σαββίδη. Χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας, Νικόλαος Ζαχαριάς.

Το Laudatio του τιμωμένου διαβάστηκε από τον αναπληρωτή καθηγητή Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας του Τμήματος, Θανάση Χρήστου. Έπειτα διαβάστηκε το ψήφισμα του Τμήματος, καθώς και η απόφαση της Σχολής που έχριζε τον Αρχιεπίσκοπο επίτιμο διδάκτορα.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με την περιένδυση του Αρχιεπισκόπου με την τήβεννο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου από τον πρύτανη Κωνσταντίνο Μασσέλο και τον κοσμήτορα Αλέξιο Σαββίδη, ενώ ακολούθησε ομιλία του τιμωμένου με θέμα «Χριστιανικαί Eπιγραφαί σε Bυζαντινά Mνημεία της Βοιωτίας».

Στην τελετή παρευρέθηκαν οι Μητροπολίτες Σπάρτης Ευστάθιος, Ηλείας Γερμανός, Μαντινείας Αλέξανδρος, Πατρών Χρυσόστομος, Κορίνθου Διονύσιος, Τριφυλίας Χρυσόστομος, Θηβών Γεώργιος, Ιλίου Αθηναγόρας, Κομοτηνής Παντελεήμων, Σταγών Θεόκλητος και ο Επίσκοπος Ωλένης Αθανάσιος.
Π.Μπ.
 


Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις