Επενδυτικό ενδιαφέρον για τουριστική μονάδα στη Μικρή Μαντίνεια

Πρώτη Δημοσίευση: 04/11/2017 08:47 - Τελευταία Ενημέρωση: 04/11/2017 08:47
Ένα σημαντικό ακίνητο περιήλθε και τυπικά στα χέρια του Δήμου Καλαμάτας. Όπως ανακοίνωσε χθες ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, πρόκειται για τα περιουσιακά στοιχεία του ιδρύματος «Παναγιώταρου», για το οποίο ολοκληρώθηκαν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες. Η διαδικασία αυτή, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Νίκας, διήρκεσε τρία ολόκληρα χρόνια.
Πλέον, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Καλαμάτας, ανοίγει ο δρόμος για την αξιοποίηση του ακινήτου που βρίσκεται στη Μικρή Μαντίνεια. Μάλιστα, υπογράμμισε ότι ήδη υπάρχουν ενδιαφερόμενοι επενδυτές, οι οποίοι μένει να δείξουν το επενδυτικό τους ενδιαφέρον και εμπράκτως κατά τις διαγωνιστικές διαδικασίες που θα εκκινήσει το επόμενο διάστημα ο Δήμος Καλαμάτας.
Πρόκειται για ένα σημαντικό ακίνητο το οποίο βρίσκεται επί του παραλιακού δρόμου Καλαμάτας – Μικρής Μαντίνειας, δίπλα στη θάλασσα, σε οικόπεδο έκτασης 18 στρεμμάτων. Μάλιστα, υπόγεια του κτηρίου ρέει ποτάμι, για το οποίο υπάρχουν αναφορές από τα αρχαία χρόνια, και το οποίο μπορεί, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Καλαμάτας, να αξιοποιηθεί με στόχο να ικανοποιεί τις ενεργειακές ανάγκες της τουριστικής επένδυσης που θα υλοποιηθεί στην περιοχή.
Σημειώνεται, τέλος, ότι ζητήματα που εμποδίζουν την αξιοποίηση του ακινήτου, εξαιτίας του ΓΠΣ, αναμένεται να αντιμετωπιστούν με την επικείμενη αναθεώρηση.
Το συμβόλαιο υπέγραψαν, ενώπιον της συμβολαιογράφου Μάρθας Ζωντανού, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Ε. Νίκας, εκπροσωπώντας το Δήμο και ο Βασίλειος Ν. Χαντζής, γενικός γραμματέας του Δήμου και εκπρόσωπος του Δ.Σ. του υπό εκκαθάριση Ιδρύματος.
Στο Δήμο Καλαμάτας περιέρχονται σημαντικά περιουσιακά στοιχεία, που κατέλιπαν οι δωρητές Βασίλειος και Ευδοκία Παναγιώταρου, τα οποία συνίστανται σε σημαντικά κτήρια στην παραλία της Μικρής Μαντίνειας και σε μεγάλης εκτάσεως (περίπου 18 στρεμμάτων) αγροτεμάχια, καθώς και σε διαμέρισμα στην Αθήνα.
Α.Π.


Προσθήκη νέου σχολίου

CAPTCHA
Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο ή γραμμένα με greeklish ή δεν θα δημοσιεύονται. Συμπληρώστε τον αριθμό της εικόνας. Αυτή η ερώτηση γίνεται για να διαπιστωθεί εάν είστε άνθρωπος ή όχι και για την αποτροπή αυτοματοποιημένων υποβολών spam.

Σχετικές Ειδήσεις