Επικίνδυνος ο δρόμος Άγιος Δημήτριος – Πλάτσα στη Μάνη

Πρώτη Δημοσίευση: 22/02/2019 17:57 - Τελευταία Ενημέρωση: 22/02/2019 17:58
-Ένας δρόμος με τη δική του πονεμένη ιστορία…
 
Ο αγροτικός δρόμος που συνδέει τα χωριά Άγιος Νικόλαος – Άγιος Δημήτριος – Κοτρώνι – Πλάτσα, ιδιαίτερα από τη διασταύρωση Κοτρώνι προς Πλάτσα, προς τα επάνω για περίπου 1500 μέτρα, είναι ένας πλέον επικίνδυνος δρόμος με τη δική του ιστορία ως προς την κατάντια του.
Ο δρόμος είχε ασφαλτοστρωθεί μέσω ανάθεσης σε εργολάβο με ευθύνη του τότε Δήμου Λεύκτρου και το έργο περατώθηκε στα τέλη του 2008 με κόστος πάνω από 600.000 ευρώ.
Το Σεπτέμβριο του 2016, έπειτα από έντονη βροχόπτωση, καταστράφηκε μεγάλο μέρος του δρόμου και μέχρι σήμερα, εδώ και τρία χρόνια, παραμένει σχεδόν κατεστραμμένος και επικίνδυνος, χωρίς μάλιστα να υπάρχει καμία πληροφόρηση, καμία σήμανση, ούτε καν μια κόκκινη κορδέλα που να προειδοποιεί για αυτό.
Ήδη όμως από τις αρχές του 2015, έπειτα από έγκριση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, αποφασίστηκε η απένταξη του έργου «Διαπλάτυνση και βελτίωση του οδικού δικτύου από Πλάτσα προς Άγιο Δημήτριο» από το τότε τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Δυτικής Μάνης. Τους λόγους της απένταξης δεν τους γνωρίζουμε, όπως δεν τους γνωρίζουν και οι άμεσα ενδιαφερόμενοι δημότες. Αυτό είναι τροφή γα σκέψη, ως προς τις προτεραιότητες και την ιεράρχηση των έργων βάσει των αναγκών όλων των δημοτών και όχι βάσει των αναγκών του εκάστοτε Δημοτικού Συμβουλίου.
Τον Ιανουάριο 2019, μετά τη βροχή, έπεσε μεγάλος όγκος χωμάτων, με αποτέλεσμα τη διακοπή της κυκλοφορίας, μερική αποκατάσταση της οποίας έγινε με πρωτοβουλία των κατοίκων, με την Πολιτεία απούσα.
Με τη γνωστοποίηση του προβλήματος των κατοίκων της περιοχής επισημαίνουμε την επικινδυνότητα του δρόμου και την αδιαφορία των Αρχών τα τελευταία τρία χρόνια, μήπως κάποιος φιλοτιμηθεί και δώσει λύση.
Ζητούμε τη λύση στο μακροχρόνιο πρόβλημα της τοπικής κοινωνίας, με άμεση βοήθεια και εξομάλυνση του δρόμου, ώστε να μπορούν να πηγαίνουν με ασφάλεια οι κάτοικοι στα σπίτια τους.
Με αυτό τον τρόπο θέλουμε και εμείς να συμβάλουμε ώστε να εξασφαλίσουμε σε κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής αυτής μια πιο ανθρωπινή ζωή, με ασφαλείς δρόμους και καθαρό περιβάλλον.
Οι φωτογραφίες από κατοίκους της περιοχής δείχνουν τόσο το μέγεθος της επικινδυνότητας του αγροτικού δρόμου όσο και, κατά τη γνώμη μας, τις κατασκευαστικές αστοχίες του έργου.
Δήμητρα Λυμπεροπούλου
Περιφερειακή σύμβουλος ΠελοποννήσουΠροσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις