Επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες πυροσβέστες χθες στην Καλαμάτα

Πρώτη Δημοσίευση: 13/11/2019 11:36 - Τελευταία Ενημέρωση: 13/11/2019 11:36
Επιμνημόσυνη δέηση για την ανάπαυση των ψυχών των πυροσβεστών οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, τελέσθηκε χθες το πρωί στο μνημείο πεσόντων πυροσβεστών που ο Δήμος Καλαμάτας ανήγειρε στο πεζοδρόμιο της Αριστομένους, έναντι του Εργατικού Κέντρου.
Στην τελετή παρέστη ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο οποίος αργότερα, σε σύντομο χαιρετισμό του στο πλαίσιο εκδήλωσης που έγινε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου, ανέφερε τα εξής: «Η χώρα μας κατά καιρούς έχει θρηνήσει πολλούς ήρωες, ήρωες που έπεσαν την ώρα του καθήκοντος, προστατεύοντας ανθρώπινες ζωές και περιουσίες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα προσφοράς, οι πυροσβέστες μας.
Κάθε χρόνο, στις 12 Νοεμβρίου, εδώ στο μνημείο που αποκαλύψαμε πέρυσι και είναι αφιερωμένο στους πεσόντες Μεσσήνιους πυροσβέστες, θα αποδίδουμε τις πρέπουσες τιμές σε αυτούς που δεν επέστρεψαν ποτέ και θυσιάστηκαν στο βωμό του καθήκοντος.
Ας μην ξεχνάμε τη συμμετοχή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε κάθε δύσκολη περίσταση και έκτακτη κατάσταση, όπως και τι έκανε η Πυροσβεστική Υπηρεσία για την πόλη της Καλαμάτας στους καταστροφικούς σεισμούς του 1986, πριν από 33 χρόνια.
Εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τους πυροσβέστες μας. Αιωνία η μνήμη των Μεσσήνιων πυροσβεστών, αιωνία η μνήμη όλων των πυροσβεστών που έπεσαν στο καθήκον».
 
 
 Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις