Επιτυχής η συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην έκθεση Philoxenia 2012

Πρώτη Δημοσίευση: 30/11/2012 18:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 30/11/2012 18:09

 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Philoxenia 2012, τη μοναδική διεθνή έκθεση τουρισμού που διοργανώνεται στην Ελλάδα. Η έκθεση πραγματοποιήθηκε από 22 έως 25 Νοεμβρίου  στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης και εστίασε το ενδιαφέρον στις τουριστικές αγορές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.
Τα εγκαίνια έγιναν από την υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία στην ομιλία της αναφέρθηκε στην εθνική προσπάθεια που καταβάλλεται για την ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας.

Μάλιστα, στην εκδήλωση των εγκαινίων η Περιφέρεια Πελοποννήσου βραβεύτηκε για τη συμμετοχή της. Η αρμόδια θεματική αντιπεριφερειάρχης, Κωνσταντίνα Νικολάκου, παραλαμβάνοντας το βραβείο και απευθυνόμενη στους τουριστικούς πράκτορες, ανέδειξε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Παράλληλα, κάλεσε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού να εμπιστευθεί την αιρετή Περιφέρεια, επισημαίνοντας ότι η έξοδος της χώρας μας από την κρίση περνά μέσα από αυτό το θεσμό.
Η δε υπουργός επισκέφθηκε το περίπτερο της Πελοποννήσου και έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις σύγχρονες εφαρμογές κινητής τεχνολογίας που θέτει στη διάθεση του κοινού η Περιφέρεια.
Στο χώρο του περιπτέρου της η Περιφέρεια Πελοποννήσου φιλοξένησε 30 και πλέον επαγγελματίες και εκπροσώπους φορέων του τουρισμού.
Οι δυο πρώτες ημέρες της έκθεσης αφορούσαν αποκλειστικά στους επαγγελματίες του τουρισμού, ενώ εξειδικευμένο προσωπικό της Περιφέρειας, κατόπιν προγραμματισμένων ραντεβού, τους ενημέρωνε για τον προορισμό και τους έφερνε σε επαφή με τους Πελοποννήσιους επαγγελματίες. Ενδιαφέρον για την Πελοπόννησο έδειξαν και ενημερώθηκαν περισσότεροι από 20 ξένοι tour operator. Τις δυο τελευταίες ημέρες, δε, διανεμήθηκαν στο κοινό προωθητικά φυλλάδια και dvd για την Πελοπόννησο.
Στην έκθεση εκπροσωπήθηκαν ταξιδιωτικοί προορισμοί από όλον τον κόσμο, ενώ το «παρών» έδωσαν τουριστικές επιχειρήσεις από την Ελλάδα, εκπροσωπώντας διαφορετικούς τομείς του κλάδου, έχοντας τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με τους διεθνείς εμπορικούς επισκέπτες της έκθεσης.
Επικεφαλής της αποστολής της Περιφέρειας Πελοποννήσου ήταν οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου και Ανδρέας Πουλάς. Το περίπτερο υποστήριξαν οι συμμετέχοντες φορείς τουρισμού, όπως η Ένωση Ξενοδόχων Λακωνίας μέσω του προέδρου της κ. Δημητρίου Πολλάλη, καθώς και άλλων μελών, ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Τολού με πολυπληθή εκπροσώπηση, ξενοδόχοι και τουριστικά γραφεία από τη Μεσσηνία, την Αρκαδία και την Αργολίδα, εκπρόσωπος του Οργανισμού Τουρισμού Λουτρακίου, αλλά και επιχειρηματίες από την περιοχή της Αχαΐας και των Καλαβρύτων. 

 Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις