Επιτυχίες στην Πάτρα για την Καλαματιανή «ΤΟΛΜΗ»

Πρώτη Δημοσίευση: 20/10/2017 09:21 - Τελευταία Ενημέρωση: 20/10/2017 09:21
Την τρίτη φετινή συμμετοχή του σε αγώνες εκτός Καλαμάτας, μετά τις συμμετοχές σε Κρήτη και Ράλλυ Ιονίου, πραγματοποίησε το περασμένο Σαββατοκύριακο το σκάφος “ΤΟΛΜΗ” του ΙΟΝΕ. Συγκεκριμένα στην Πάτρα διεξήχθη ο ιστιοπλοϊκός αγώνας που διοργάνωσε ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πατρών για σκάφη ανοικτής θάλασσας υπό την επωνυμία «ΑΓΩΝΑΣ ΝΕΩΝ ΙΣΤΙΟΠΛΟΩΝ 2017», ο οποίος εντάσσεται στο επίσημο πρόγραμμα αγώνων για την Περιφέρεια του Πατραϊκού-Κορινθιακού και περιείχε συνολικά δύο ιστιοδρομίες 16 ναυτικών μιλίων .
Το Καλαματιανό πλήρωμα τερμάτισε στην 1η θέση στην ιστιοδρομία του Σαββάτου και στην 3η θέση την Κυριακή, κερδίζοντας την 2η θέση στην συνολική κατάταξη μεταξύ 15 αγωνιζόμενων σκαφών. Λόγω των μεταβαλλόμενων καιρικών συνθηκών, με ελαφρύ βορειοδυτικό άνεμο το Σάββατο (2-3 μποφόρ)  και ισχυρό ανατολικό άνεμο την Κυριακή (4-5 μποφόρ) οι ιστιοδρομίες είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Μια πρόωρη εκκίνηση  στοίχισε στην ομάδα την ευκαιρία για μια ακόμα καλύτερη θέση στην ιστιοδρομία της Κυριακής.
Κυβερνήτης στην «ΤΟΛΜΗ» ήταν ο Γιάννης Σαραντόπουλος και πλήρωμα οι Μάρθα Σινάπη, Κωνσταντίνος Λημνιός, Βασιλική Κουφού και Έφη Δελικούρα.
Η «ΤΟΛΜΗ», που παραμένει στην Πάτρα, θα συμμετάσχει αυτό το Σάββατο  στον αγώνα «Double Handed 2017» με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του συγκεκριμένου αγώνα το ότι σε κάθε σκάφος θα επιβαίνουν μόνο δύο άτομα, ο κυβερνήτης και ένα άτομο ακόμα ως πλήρωμα, ενώ την Κυριακή 22 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί το event “Μοναχικός Πλους 2017”, με κάθε σκάφος να αγωνίζεται μόνο με τον κυβερνήτη του. Στην συνέχεια θα αποπλεύσει για την Καλαμάτα ώστε να προετοιμαστεί για τον επερχόμενο αγώνα της Περιφέρειας Νοτίου Ελλάδος, που θα διοργανωθεί τον Νοέμβριο και θα ολοκληρώσει τις φετινές αγωνιστικές δραστηριότητες της ομάδας.
 


Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις