Επιτυχημένη συναυλία της Δημοτικής Φιλαρμονικής στο Εθνικό Αστεροσκοπείο

Πρώτη Δημοσίευση: 19/07/2019 07:46 - Τελευταία Ενημέρωση: 19/07/2019 07:46
Μεγάλη επιτυχία γνώρισε η μουσική βραδιά της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας με τον ουρανό στο επίκεντρο προχθές το βράδυ, που συνέπεσε με την πανσέληνο του Ιουλίου και παρουσιάσθηκε στο θαυμάσιο χώρο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στο λόφο των Νυμφών, στο Θησείο.
Μπροστά σε πολυπληθές ακροατήριο τραγούδησαν η Φιόρη-Αναστασία Μεταλληνού και ο Πάνος Μπούσαλης, αποσπώντας μαζί με τους μουσικούς συντελεστές της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας θερμό χειροκρότημα.
Τα τραγούδια που είχαν επιλεγεί, αναφέρονταν στο φεγγάρι, τον ουρανό και τ’ άστρα. Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσαν δύο τραγούδια του Πάνου Μπούσαλη, που αναφέρονταν στον Ταΰγετο και την Γκέμμα, ένα αστέρι που φαίνεται με ευχέρεια από το βουνό αυτό.
 
Την Κυριακή 21 Ιουλίου στην Καλαμάτα
Η εν λόγω εκδήλωση της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας θα επαναληφθεί μεθαύριο Κυριακή, 21 Ιουλίου, , με έναρξη στις 21.00, στην κεντρική προκυμαία του λιμένα Καλαμάτας, με ελεύθερη πρόσβαση.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα γίνεται προβολή αποσπασμάτων ελληνικών ταινιών από τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας, με βάση τα τραγούδια που θα ακουστούν. Θα ακολουθήσει παρατήρηση του ουρανού με τηλεσκόπια, που θα διαθέσει η Αστρονομική Εταιρεία Πάτρας «Ωρίων».Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις