Εργασίες ασφαλτοστρώσεων και αποκατάστασης στον Ταϋγετο

Πρώτη Δημοσίευση: 05/06/2019 11:29 - Τελευταία Ενημέρωση: 05/06/2019 11:29
Σε εξέλιξη βρίσκονται στην περιοχή του Ταϋγέτου οι εργασίες για την υλοποίηση του έργου «Αποκατάσταση και βελτίωση κύριου οδικού δικτύου Τ.Κ. Ταϋγέτου Δήμου Καλαμάτας (που επλήγησαν από τη θεομηνία της 07-09-2016)», προϋπολογισμού 3.000.000 ευρώ, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της Δημοτικής Αρχής.
Κατόπιν διαγωνισμού ανάδοχος αναδείχθηκε η εταιρεία «Ανταίος», που προσέφερε έκπτωση 58,55%, ενώ η χρηματοδότηση προήλθε από το υπουργείο Εσωτερικών.
Ήδη, όπως αναφέρεται, έχουν πραγματοποιηθεί ασφαλτοστρώσεις στην περιοχή του Ελαιοχωρίου. Στο πλαίσιο του έργου αυτού θα γίνουν εκτεταμένες παρεμβάσεις, όπως ασφαλτοστρώσεις, τοιχία αντιστήριξης, μπάρες, διευθέτηση ομβρίων, πλέγματα για τη συγκράτηση βράχων κ.λπ. σε όλη την έκταση του οδικού δικτύου και συγκεκριμένα στους δρόμους:
α) Γιαννιτσάνικα - Ελαιοχώρι - Περιβολάκια - Εθνική Οδός
β) Εθνική Οδός - Καρβέλι - Λαδά - Εθνική Οδός
γ) Εθνική Οδός - Νέδουσα - Μαχαλάς - Αλαγονία - Πηγές – Αρτεμισία κ.λπ.
Το συγκεκριμένο έργο εκτελείται πέραν των εργολαβιών του Δήμου Καλαμάτας για την αποκατάσταση ζημιών στην περιοχή Αλαγονίας από τις έντονες βροχοπτώσεις του φετινού χειμώνα.
Αυτή τη στιγμή οι εργασίες των ανωτέρω εργολαβιών βρίσκονται σε εξέλιξη στο δρόμο: εθνική οδός προς Σπάρτη - Λαδά - Καρβέλι –εθνική οδός προς Σπάρτη, καθώς και στο δρόμο που συνδέει την Αλαγονία με τον οικισμό Μαχαλάς. Η ασφαλτόστρωση των τμημάτων που αποκαθίστανται θα γίνει μέσω της εργολαβίας προϋπολογισμού 3 εκατομμυρίων ευρώ.
Τέλος, στα Περιβολάκια έγινε διαπλάτυνση του δρόμου και κατασκευή τοίχου αντιστήριξης, με τη συμβολή του Δήμου Καλαμάτας, σε τμήμα που παραχώρησε δωρεάν ο παρόδιος ιδιοκτήτης Παναγιώτης Κουραμπάς, προς τον οποίο εκφράζονται θερμές ευχαριστίες. Το εν λόγω τμήμα θα ασφαλτοστρωθεί μέσω της παραπάνω εργολαβίας.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις