Εργασίες στο φαράγγι του «Ριντόμου»

Πρώτη Δημοσίευση: 09/07/2019 10:48 - Τελευταία Ενημέρωση: 09/07/2019 10:50

Ελπίδες για την ανάδειξή του

Επισκεφτήκαμε το Φαράγγι του Ριντόμου στις 25 Ιουνίου,  έπειτα από τις εργασίες που έγιναν στο «Κλήμα» και από εκεί μέχρι την Αγία Μαρίνα, περίπου 3,5 χιλιόμετρα. Ανοίχτηκε νέος δρόμος, γιατί ο προηγούμενος είχε καταστραφεί και δεν μπορούσες να προσεγγίσεις την Αγία Μαρίνα με αυτοκίνητο. Ελπίζουμε ο νέος δρόμος να έχει γίνει σε καλύτερη και πιο μόνιμη και ακίνδυνη χάραξη.
Πρέπει να ευχαριστήσουμε την Περιφέρεια του κ. Τατούλη και την κα Νικολάκου για την ευαισθησία που έδειξαν να πραγματοποιηθεί αυτό το έργο «εκ του αφανούς».
Επίσης, πρέπει να επαινέσουμε τον Σταύρο Βαβαρούτσο του Σωτηρίου (πρώην αντιδήμαρχος με την Νέα Πνοή επί δημαρχίας Γιαννημάρα), γιατί παρουσίασε το πρόβλημα στην Περιφέρεια και με την επιμονή του το έκανε αντιληπτό, αλλά και γιατί το κράτησε σχεδόν «μυστικό» και έτσι δεν είχε κακόβουλες παρεμβάσεις από … «καλοθελητές».
Μένει, όμως, το κομμάτι από την Αγία Μαρίνα μέχρι τις Πηγές, περίπου 2 χιλιόμετρα, που είναι απαραίτητο να γίνει για να μπορούν να γίνουν εργασίες εκεί και να αποκαθίσταται η υδροδότηση των χωριών, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.
Πρέπει η Περιφέρεια να πάρει πρωτοβουλία και να συνεννοηθεί με τους δημάρχους Μαραμπέα και κυρίως Γιαννημάρα, ο οποίος στο πρόγραμμά του με τη Δημοτική Κίνηση «Νέα Πνοή» το έχει ως κεντρικό θέμα για την περιοχή του πρώην Δήμου Κάμπου: «Την ανάδειξη του Φαραγγιού του Ριντόμου».
Ελπίζουμε οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας να εκτιμήσουν την κατάσταση και να ενεργήσουν άμεσα.
Επίσης, νομίζουμε ότι πέρασαν πολλά χρόνια από την εποχή του Συμβουλίου Περιοχής, επί προεδρίας του αειμνήστου Κουρούπη, που είχε αρχίσει να γίνεται διάνοιξη σε ευθεία περίπου 1,5 χιλιομέτρου από την περιοχή των Γαϊτσών. Ήρθε η ώρα να ανοίξει αυτός ο δρόμος και να γλιτώσουμε από τον επικίνδυνο δρόμο που είναι τώρα 14 χιλιομέτρων, όπου μόνο με αυτοκίνητο 4 επί 4 μπορείς να τον πορευθείς. Τώρα, για να πας στο Ρίντομο θέλεις 2,5 ώρες, ενώ θα χρειάζεσαι λιγότερο από ώρα και με ασφάλεια.
Γιατί και το όφελος σε σχέση με το κόστος είναι τεράστιο, αλλά και θα μπορεί να παρακολουθήσει ο Δήμος τις σωληνώσεις νερού που θα βρίσκονται δίπλα στο δρόμο. Σημειώνουμε ότι οι σωληνώσεις έχουν παλιώσει και σπάνε συνεχώς σε όλο το μήκος της διαδρομής.
Χρίστος Κισκήρας
Μαθηματικός, εκλεγμένο μέλος της «Νέας Πνοής» με δήμαρχο τον κ. ΓιαννημάραΠροσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις