Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τις Εργατικές Κατοικίες εξήγγειλε από την Καλαμάτα ο Αν. Νεφελούδης

Πρώτη Δημοσίευση: 03/06/2017 09:44 - Τελευταία Ενημέρωση: 03/06/2017 18:29
Εκδήλωση για τις νέες ευνοϊκές ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων ή μη οφειλών δικαιούχων εργατικής κατοικίας, οικισμών τέως ΟΕΚ διοργανώθηκε στην Καλαμάτα, σε χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου της περιοχής στην Αγία Τριάδα.
Ομιλητής ήταν ο Ανδρέας Νεφελούδης, γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας και οι συνεργάτες του Μάριος Μουζάλας και Πέτρος Αντωνάκος. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, ενώ παρέστησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας, Γιώτα Κοζομπόλη και Πέτρος Κωνσταντινέας.
Το συντονισμό της συζήτησης έκανε ο Μάκης Λεβέντης, ως εκπρόσωπος των διοργανωτών (Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Τριάδας και Σύλλογος Εργατικών Κατοικιών "Καλαμάτα").
Ο γραμματέας του υπουργείου Εργασίας είχε διάλογο με οικιστές εργατικών κατοικιών, τους οποίους ενημέρωσε για τις ευνοϊκές ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων ή μη οφειλών δικαιούχων εργατικής κατοικίας, οικισμών τέως ΟΕΚ, καθώς και για τη νέα μειωμένη ενιαία τιμή των 304,41 ευρώ ανά τ.μ. παραχωρούμενης κατοικίας, που εφαρμόζεται πανελλαδικά.
Ο Ανδρέας Νεφελούδης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «υπάρχει μεγάλη μέριμνα για όλες τις ευάλωτες κατηγορίες και ομάδες, ώστε να αποκτήσουν με αξιοπρέπεια το σπίτι τους, μέσω ενός γενναίου προγράμματος αποπληρωμής». Μάλιστα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά προς τους οικιστές, «θέλουμε να φανούμε συνεπείς για να πάρετε τα οριστικά παραχωρητήρια».
Στη συνέχεια οικιστές που συμμετείχαν στην ενημερωτική εκδήλωση πήραν το λόγο και έθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Α.Π.


Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις