Εφιαλτικές στιγμές για τρεις γυναίκες στα Φιλιατρά!

Πρώτη Δημοσίευση: 19/04/2013 09:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 19/04/2013 09:10

Θρασύτατοι κακοποιοί μπήκαν τα ξημερώματα της Πέμπτης στο σπίτι τους, τις χτύπησαν και τις λήστεψαν
 
Του Ηλία Γιαννόπουλου
 
Τρεις θρασύτατοι κακοποιοί παραβίασαν σπίτι στη Γιόλακα Φιλιατρών τα ξημερώματα της Πέμπτης, χτύπησαν και λήστεψαν την ηλικιωμένη μητέρα και τις δύο κόρες της που κοιμούνταν. Οι κακοποιοί δε δίστασαν ούτε μπροστά στη θέα των πέντε μεγαλόσωμων σκύλων που ήταν ελεύθερα στην αυλή, ενώ χτύπησαν και έσπασαν το πόδι στο λυκόσκυλο που ήταν στο σπίτι. Η μία, δε, εκ των τριών γυναικών έφερε αντίσταση, πάλεψε με τους κακοποιούς και δέχθηκε χτυπήματα με τα χέρια αλλά και με ξεπροκαδόρο, με τον οποίο οι δράστες παραβίασαν τα παράθυρα.
Για τον πραγματικό εφιάλτη που έζησαν, μας μίλησε η μία εκ των τριών γυναικών χθες το πρωί. Όπως είπε, γύρω στις 2.00 τα ξημερώματα εισβάλανε δύο άτομα από το ένα παράθυρο και άλλο ένα από το άλλο, τα οποία παραβίασαν με ξεπροκαδόρο. Ταυτόχρονα, πήδηξαν μέσα. Φορούσαν φουτεράκι με κουκούλα. Ο ένας κρατούσε περίστροφο και ο άλλος τον ξεπροκαδόρο. Η ίδια, η μητέρα της και η αδερφή της κοιμούνταν. Μόλις πετάχτηκε ο ένας εκ των δραστών, της είπε: «Μη φωνάζεις, δε θα σας κάνουμε κακό». Εκείνη σηκώθηκε από το κρεβάτι και προσπάθησε να πάρει το κινητό της τηλέφωνο, αλλά ο δράστης την εμπόδισε πιάνοντάς την από τα μαλλιά και τραβώντας την πίσω. Η γυναίκα αντιστάθηκε και ο κακοποιός πάλεψε μαζί της. Στη συνέχεια την έπιασε από το λαιμό και τη χτυπούσε με τα χέρια, όπως και στο κεφάλι με τον ξεπροκαδόρο. Όταν, δε, εκείνη επιχείρησε να πάει προς το μέρος που είχε κυνηγετικά όπλα, για να πάρει στα χέρια της την καραμπίνα, ο κακοποιός την εμπόδισε. Τελικά, πήραν οι δράστες τα τρία όπλα.
Ο δεύτερος εκ των κακοποιών επιτέθηκε στον ύπνο στην αδελφή της και τη φίμωσε – κουκούλωσε με ένα μαξιλάρι, ακινητοποιώντας την στο κρεβάτι, ενώ τη μητέρα της την απείλησαν και της έβγαλαν τα σκουλαρίκια. Μιλούσαν καλά ελληνικά, αλλά, όπως εκτιμά η γυναίκα, ήταν αλλοδαποί.
«Η ζωή σου δεν έχει καμία αξία», είπαν στη γυναίκα που αντέδρασε και συνέχισαν να την απειλούν.
Σημειώνουμε πως, όπως είπε η γυναίκα, μέσα στο σπίτι υπήρχε ένα σκυλί, μεγάλο λυκόσκυλο, το οποίο τους επιτέθηκε, αλλά εκείνοι το χτύπησαν και του έσπασαν το πόδι. «Κάνανε φύλλο και φτερό το σπίτι, όλα γης μαδιάμ. Όλα έξω. Τα πάντα, έψαξαν τα πάντα…», είπε χαρακτηριστικά η γυναίκα. 
Οι κακοποιοί πήραν ό,τι μετρητά είχαν οι τρεις γυναίκες, 3.500 ευρώ περίπου, δύο τηλεοράσεις (μία μεγάλη 32’ και μία μικρή δωματίου 24’), χρυσαφικά και κοσμήματα αξίας (σκουλαρίκια, βραχιόλια, καδένες, ταυτότητες, δαχτυλίδια κ.ά.), δύο κινητά τηλέφωνα και τα τρία τουφέκια.
Στην αυλή του σπιτιού έχουν ελεύθερα πέντε σκυλιά, τα οποία ήταν στο κάτω (δυτικό) μέρος της περίφραξης και γάβγιζαν, αλλά, όπως είπε η γυναίκα, δεν έδωσαν πολλή σημασία, επειδή πηγαίνει απέξω μια αλεπού, καθώς η μητέρα της έχει κότες στο κτήμα.
Στο σημείο εκείνο της περίφραξης, χθες το πρωί που κοίταξαν, βρήκαν ένα πηχάκι. Η ίδια εικάζει πως ίσως εκεί ήταν τέταρτος συνεργός των κακοποιών που απασχολούσε τα σκυλιά.
Οι δράστες είχαν κόψει και το τηλέφωνο του σπιτιού. Όταν, δε, ετράπησαν σε φυγή, μετά από 20 περίπου λεπτά, άκουσαν θόρυβο αυτοκινήτου, με το οποίο χάθηκαν μες στο σκοτάδι προς άγνωστη κατεύθυνση, ενώ η σιδερένια κεντρική είσοδος στην αυλή ήταν ανοιχτή.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις