Ζεστή υποδοχή στο τρένο & τους επιβάτες στο Καλό Νερό

Πρώτη Δημοσίευση: 20/11/2012 16:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 20/11/2012 16:09

Ζεστή υποδοχή με παραδοσιακή μουσική από τα μεγάφωνα, έκαναν το μεσημέρι της Κυριακής στο εκδρομικό τρένο στο Σταθμό του Καλού Νερού. Παρόντες ήταν ο δήμαρχος Τριφυλίας, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, συνταξιούχοι σιδηροδρομικοί, κάτοικοι της περιοχής, καθώς επίσης και ο πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας και επαγγελματίες του Καλού Νερού.

Το τρένο πέρασε για 3η φορά από το Σταθμό του Καλού Νερού στα πλαίσια των εκδρομών που διοργανώνει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο δίκτυο Πελοποννήσου, ώστε να είναι σε ετοιμότητα το δίκτυο. Η δε προχθεσινή του στάση στο Σταθμό του Καλού Νερού, συνδυάστηκε με φαγητό, τοπικά παραδοσιακά προϊόντα και χαλαρή κουβέντα για την ανάγκη ανάπτυξης και πάλι του σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο και ιδίως για την περιοχή της Τριφυλίας, όπου υπάρχουν οι Σταθμοί της Κυπαρισσίας, του Καλού Νερού και του Κοπανακίου, με συνδυαστικά τουριστικά δρομολόγια, στα οποία οι εκδρομείς θα μπορούν να επισκεφθούν το Κάστρο της Κυπαρισσίας και την Παλιά Πόλη, τη ΝΕΔΑ και τα πετρόχτιστα χωριά της Αυλώνας, το Κυριακάτικο Παζάρι του Κοπανακίου, την Περιστεριά και το φαράγγι του Αρκαδικού κ.ά.
Συγκινημένοι ήταν οι κάτοικοι του Καλού Νερού και οι σιδηροδρομικοί, οι οποίοι άκουσαν το σφύριγμα του τρένου με νοσταλγία, θυμίζοντάς τους τις παλιές καλές εποχές του σιδηροδρόμου και τις όμορφες στιγμές που πέρασαν στο Σταθμό. Μάλιστα, αναμένοντας την άφιξη του τρένου στο Σταθμό του Καλού Νερού, σε συζήτηση που είχε ο δήμαρχος με τον τοπικό σύμβουλο Κυπαρισσίας, πρώην αντιδήμαρχο και τ. Αρχιεπιθεωρητή του ΟΣΕ Σωτήρη Γιαννόπουλο και τον δημοτικό σύμβουλο - υπάλληλο του ΟΣΕ Σπύρο Χρονόπουλο, καθώς και παλιούς σιδηροδρομικούς «συναποφάσισαν» τη δημιουργία παραρτήματος «Φίλων του τρένου» στην Τριφυλία, το οποίο θα συνδέσουν και με το Σύλλογο Φίλων του Σιδηροδρόμου Μεσσηνίας και τον αντίστοιχο της Αθήνας.
Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας σημείωσε: «Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ακούσαμε το τρένο να σφυρίζει στο Σταθμό του Καλού Νερού. Είναι ένας βασικός Σταθμός του ΟΣΕ. Οι άλλοι δύο είναι της Κυπαρισσίας, ο οποίος είναι πιο ανεπτυγμένος και αυτός του Κοπανακίου που μπορεί να συνδεθεί και με το Παζάρι. Υποδεχόμαστε, λοιπόν, τους ιθύνοντες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ αλλά και τους επισκέπτες στην περιοχή μας και θέλουμε να στείλουμε σ’ αυτούς και προς πάσα κατεύθυνση ένα μήνυμα: «Εμείς εδώ έχουμε μεγαλώσει με το τρένο, είμαστε παραδοσιακοί φίλοι του τρένου» και θα προσπαθήσουμε με τη συνεργασία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, εκφράζοντας τις ευχαριστίες μου γιατί εγκαινιάζουν αυτά τα εκδρομικά δρομολόγια, να οργανώσουμε σε μια καλύτερη βάση τις εκδρομικές αυτές εξορμήσεις του τρένου, σε μια περιοχή ιδιαίτερα αναπτυσσόμενη όσον αφορά τον τουριστικό τομέα και τα αισθήματα του κόσμου».
Ακολούθως ο κ. Κόλλιας αναφέρθηκε στη συνεργασία και στήριξη του Δήμου και του κόσμου,  ώστε να αναπτυχθεί ο εκδρομικός τουρισμός του τρένου στην περιοχή, με προγράμματα συνδυαστικού τουρισμού… «Είναι ευτύχημα ότι αυτές οι σιδηροδρομικές γραμμές αποκτούν πάλι ζωή και δε θα βρικολακιάσουν, γιατί  αποτελούν ένα ζωντανό  παραδοσιακό στοιχείο της ανάπτυξης του τόπου μας. Περιμένοντας το τρένο, κάναμε μερικές συζητήσεις με παράγοντες της Αυτοδιοίκησης, οι οποίοι προέρχονται από τον ΟΣΕ, όπως είναι ο Σωτήρης ο Γιαννόπουλος και ο Σπύρος ο Χρονόπουλος, και καταλήξαμε στην αγάπη που υπάρχει για το τρένο στο Δήμο μας, να τη μετουσιώσουμε σε μια οργανωτική κίνηση, φτιάχνοντας ένα παράρτημα «Φίλων του τρένου» στην Τριφυλία που θα το συνδέσουμε με το Μεσσηνιακό αντίστοιχο Σύλλογο και με τον εν Αθήναις Σύλλογο».
Ο εκπρόσωπος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Λευτέρης Μαρούσης σημείωσε ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ κάνει μια προσπάθεια αξιοποίησης του δικτύου τουριστικά και ότι «είναι το 3ο θεματικό εκδρομικό τρένο που γίνεται μετά την επιτυχία των δύο προηγούμενων» συμπληρώνοντας πως, «είναι ευτύχημα ότι ο κόσμος στηρίζει αυτή τη δραστηριότητα».
Ερωτηθείς γιατί το τρένο δεν «μπαίνει» στο Σταθμό της Κυπαρισσίας, απάντησε «γίνονται προσπάθειες να έρθει και στην Κυπαρισσία. Αυτό το μικρό κομμάτι Καλού Νερού - Κυπαρισσίας αυτή τη στιγμή είναι εκτός δικτύου. Κάνουμε ενέργειες, 7 χλμ είναι, να έρθει το τρένο σύντομα και στην Κυπαρισσία».
Ο κ. Μαρούσης τόνισε με έμφαση… «είναι αξιοσημείωτο ότι έχουμε επιβάτες απ΄ όλη την Ευρώπη, οι οποίοι έχουν έρθει ειδικά γι’ αυτό το δρομολόγιο. Φανταστείτε την αγάπη που δείχνουνε, τη μοναδικότητα του δικτύου Πελοποννήσου, τα πλεονεκτήματα του Σιδηροδρόμου και φυσικά οι συγκεκριμένοι ταξιδιώτες επιδεικνύουν αγάπη και για την πατρίδα μας».
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος είπε: «Εμείς που μεγαλώσαμε με το τρένο, είμαστε σήμερα ιδιαίτερα συγκινημένοι γιατί βλέπουμε αυτό να σφυρίζει ακόμα τρεις φορές, που λέει ένας γουέστερν της παλιάς εποχής. Με χαρά αγκαλιάζουμε την προσπάθεια αυτή γιατί πρεσβεύουμε και πιστεύουμε ότι μέσα από τέτοια εγχειρήματα και τέτοιες διαδικασίες θα αναπτυχθεί η περιοχή μας τουριστικά και εμπορικά. Είναι επιτακτική ανάγκη να έρθει το τρένο και στην Κυπαρισσία».
Καλωσόρισμα απηύθυνε και ο Νίκος Μπαγουρδής, ως εκπρόσωπος των επαγγελματιών του Καλού Νερού. Ακολούθως όλοι γεύθηκαν παραδοσιακά προϊόντα, ενώ σε όλους τους παρευρισκόμενους μοίρασε κατακόκκινα τριαντάφυλλα η σύζυγος του δημάρχου Αθηνά Κόλλια.

Του Ηλία Γιαννόπουλου Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις