Ζητούν άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων στην "Τέντα" βουλευτές του ΚΚΕ

Πρώτη Δημοσίευση: 07/11/2016 19:25 - Τελευταία Ενημέρωση: 07/11/2016 19:25
Την άμεση αντικατάσταση ή, έστω, την επισκευή του καλύμματος της «Τέντας» ζητούν με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή για το, μέχρι προχθές, υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Αριστείδη Μπαλτά, οι βουλευτές του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, Γιάννης Γκιόκας και Λιάνα Κανέλλη.
Τονίζουν χαρακτηριστικά ότι η διάρκεια ζωής του καλύμματος ήταν 15 χρόνια και έχουν περάσει περισσότερα από 25!
Η ερώτηση των τριών βουλευτών του ΚΚΕ έχει ως εξής: «Το κλειστό γυμναστήριο Καλαμάτας (γνωστό ως Τέντα) έχει κατασκευαστεί από τις αρχές της δεκαετίας του ‘90. Η τέντα, το πανί της οροφής, που είναι ιταλικής κατασκευής, έχει διάρκεια ζωής 15 χρόνια και ήδη έχουμε ξεπεράσει τα 25 χρόνια. Την περσινή σεζόν, όπως και τις προηγούμενες, είχαμε τραυματισμούς παιχτών (ρήξη χιαστών κ.ά.) από τα νερά που έμπαιναν από την οροφή από τη βροχή ή τους υδρατμούς που δημιουργούνται. Εκτός αυτών το κλειστό γυμναστήριο παραμένει ουσιαστικά κλειστό από τον Απρίλη ως το Σεπτέμβρη λόγω της αφόρητης ζέστης που δημιουργείται από το πανί της οροφής.
Σε αυτό το χώρο δραστηριοποιούνται 16 αθλητικά σωματεία του μπάσκετ, όπου γίνονται και αρκετά πρωταθλήματα αντρών και γυναικών, παίδων, κορασίδων κ.λπ., αλλά και της ρυθμικής γυμναστικής και γίνονται και διεθνή μίτινγκ. Πλέον υπάρχει άμεσος κίνδυνος για την υγεία των αθλουμένων". Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις