Ζούμε μαζί…

Πρώτη Δημοσίευση: 13/01/2018 18:35 - Τελευταία Ενημέρωση: 13/01/2018 18:35
Οι υιοθεσίες αδέσποτων ζώων είναι ένα κρίσιμο κομμάτι της φιλοζωίας και ταυτόχρονα κλειδί για τον περιορισμό των αδέσποτων στους δρόμους, καθώς και αποφόρτισης του κέντρου φιλοξενίας του ΦΟΚ που ασφυκτιά.
 
Μια εξαιρετική εναλλακτική είναι οι εικονικές υιοθεσίες του Φιλοζωικού Ομίλου Καλαμάτας, οι οποίες γίνονται με τη συμπλήρωση της σχετικής αίτησης και μηνιαία συνδρομή 10 ευρώ (με πλήρη διαφάνεια και τραπεζική κατάθεση, προλαβαίνω τους… πονηρά σκεπτόμενους).
 
Η απευθείας γνωριμία και επαφή με το ζώο που επιλέγει κάποιος -ο οποίος μπορεί να βγάλει βόλτα το σκύλο που έχει επιλέξει ή και να τον φιλοξενήσει για όσο θέλει- κάνει αυτή τη δωρεά πιο προσωπική, «ζεστή» και στοχευμένη.
 
Άσε που μέσα από το δεσμό που δημιουργείται σε πολλές περιπτώσεις οδηγεί σε πλήρη υιοθεσία και –πιστέψτε με, ελάχιστοι μετάνιωσαν…
 
Περισσότερες πληροφορίες και σκυλοφατσούλες σε αναμονή στην ηλεκτρονική σελίδα του ΦΟΚ www.facebook.com/01sponsoradog.
 
**********
Ένα τραυματισμένο γεράκι που βρέθηκε στην Καλαμάτα, πριν από λίγες μέρες, μου ξύπνησε παιδικές μνήμες και μαζί την ευγνωμοσύνη για την ύπαρξη των κέντρων περίθαλψης άγριων πουλιών και ζώων –τότε το ΚΕΠΑΖ της Αίγινας ήταν μάλλον το μοναδικό.
 
Η Μεσσηνία διαθέτει το δικό της τέτοιο καταφύγιο, το Κέντρο Προστασίας Περίθαλψης Άγριας Ζωής που λειτουργεί στον Πύργο Τριφυλίας από το 2012, αρχικά ως σταθμός πρώτων βοηθειών και την τελευταία 3ετία αυτόνομα.
 
«Τα άγρια πουλιά και ζώα δεν είναι κατοικίδια. Εκτός του ότι είναι παράνομη η κατοχή τους, με αυστηρότατες ποινές, ακόμα και καλοπροαίρετα μην προσπαθείτε να τα αναθρέψετε. Τα οδηγείτε μαθηματικά στο θάνατο. Ειδοποιήστε άμεσα ένα κέντρο περίθαλψης», διαβάζουμε στην ηλεκτρονική του διεύθυνση: www.facebook.com/keppazgr.
Για πληροφορίες ή περιπτώσεις ανάγκης: e-mail: [email protected] και στο τηλέφωνο 6985-620111.
Μιλήσαμε χθες με τον υπεύθυνο Γιώργο Γεωργακόπουλο, ο οποίος μας μετέφερε ότι η νέα χρονιά ξεκίνησε με 5-6 περιστατικά τραυματισμένων πουλιών, ενώ κατά το περασμένο έτος οι εθελοντές του κέντρου χρειάστηκε να επέμβουν και να φιλοξενήσουν εκατοντάδες πουλιά και άγρια ζώα, όπως αλεπούδες, ασβούς, τσακάλια, σκατζοχοιράκια, ερπετά –κυρίως χελώνες κ.ά.
 
*Ο Μαξ είναι μόνος του στον κόσμο, μετά τον «χαμό» του ιδιοκτήτη του, και δίνεται για υιοθεσία (τηλ. επικοινωνίας 6987457632)
 
Της Χριστίνας Ελευθεράκη
 
 
e-mail: [email protected]Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις