Ζούμε μαζί…

Πρώτη Δημοσίευση: 10/02/2018 17:39 - Τελευταία Ενημέρωση: 10/02/2018 17:39
Την προσεχή Δευτέρα θα συνεδριάσει η 5μελής Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας, για να αποφασίσει, μεταξύ άλλων, για τη διοργάνωση μιας ευρείας σύσκεψης φορέων που θα ασχοληθεί σοβαρά και συντονισμένα με το θέμα των αδέσποτων που έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις στη Μεσσηνία.
 
Αναμένουμε με ενδιαφέρον…
 
**
«Όλο για σκύλους αναφέρεις. Γράψε και τίποτα για τις γάτες» διαμαρτυρήθηκε χθες συνάδελφος, που ζει κι αναπνέει για αυτές.
 
Ε, λοιπόν, φαίνεται ότι η Τζένη και όσοι έχουν γάτες θα ζήσουν για πολλά χρόνια, σύμφωνα με αμερικανική έρευνα που διαπιστώνει λιγότερα εγκεφαλικά και καρδιακά επεισόδια και, μάλιστα, σε ένα εντυπωσιακό ποσοστό 40%!
 
Τη μελέτη έκανε το Πανεπιστήμιο της Μινεσότα σε δείγμα 4,5 χιλιάδων ενήλικων ιδιοκτητών κατοικιδίων που… νιαουρίζουν.
 
(Κάτι αντίστοιχο ισχύει, πάντως, και για όσους έχουν για συντροφιά σκύλο, που- μεταξύ άλλων- συνεπάγεται μείωση του στρες, αλλά και κίνητρο άσκησης – ε, δεν μπορούσα να μην το αναφέρω…)
 
***
 
Περίπου 15 σακιά κροκέτες χρειάζονται καθημερινά για την κάλυψη των αναγκών σίτισης των ζώων που φροντίζει ο Φιλοζωικός Όμιλος Καλαμάτας.
 
Εκτός από τις δωρεές φιλόζωων στο σπιτάκι του ΦΟΚ στην οδό Μακεδονίας και Νέδοντος, χθες έγινε προσπάθεια να συγκεντρωθούν είδη πρώτης ανάγκης στα Σούπερ Μάρκετ Μουργής και στο pet shop Σκύλος και Γάτα.
 
Πέρα από ξηρά τροφή, κονσέρβες, ρύζι και ζυμαρικά, απαραίτητα είναι υποσέντονα μιας χρήσης και πάνες ακράτειας για τους ανάπηρους σκύλους (25+ κιλά).
 
**
Αποσύρθηκε μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε στις τάξεις των ζωοφιλικών οργανώσεων η τροπολογία που επιχείρησε να περάσει η κυβέρνηση προχθές… στη ζούλα, σχετικά με τη χωροθέτηση σε δασικές εκτάσεις κέντρων περίθαλψης και διαμονής κάθε είδους αδέσποτων ζώων.
 
Αν και κυβερνητικός παράγοντας ανέφερε ότι θα επανέλθει η διάταξη έπειτα από ολοκληρωμένη διαβούλευση –η οποία δεν έχει ξεκινήσει ακόμα- οι εκπρόσωποι των φιλόζωων κάνουν λόγο για εφιαλτική προοπτική δημιουργίας από τους Δήμους παράνομων χώρων εγκλεισμού αδέσποτων και όχι απλής φιλοξενίας, ενώ δικαίως εξανίστανται για την έμμεση «βολή» ότι η δημιουργία τέτοιων κέντρων έχουν επιπλέον σκοπό «τον περιορισμό της παράνομης μεταχείρισης αδέσποτων ζώων από ιδιώτες και σωματεία».
 
Μεταξύ άλλων μια μικρή νίκη της συντονισμένης αντίδρασης και της επαγρύπνησης ενάντια στις αυθαίρετες κυβερνητικές αποφάσεις…
 
 
 Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις