Ζούμε Μαζί…

Πρώτη Δημοσίευση: 09/12/2018 11:21 - Τελευταία Ενημέρωση: 09/12/2018 11:21
Η Τζένη του «Θ» είναι μια από τις αξιοθαύμαστες εθελόντριες φιλόζωους της πόλης μας που φροντίζει καθημερινά δεκάδες αδέσποτα, με ιδιαίτερη αγάπη στις γάτες. Ένα από τα μεγάλα άγχη της στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε είναι να καταφέρνει μέρα τη μέρα, βδομάδα τη βδομάδα, μήνα το μήνα να καλύπτει σε τροφές τα ζώα που έχει υπό την προστασία της, εννοείται βάζοντας τις δικές της ανάγκες σε δεύτερη μοίρα και φυσικά ποτέ δεν λείπουν τα έκτακτα κτηνιατρικά έξοδα, αλλά και οι συνεχείς νέες αφίξεις…
 
Ε, λοιπόν με κάποιο θαυμαστό τρόπο σχεδόν ποτέ δεν είναι μόνη της σε αυτό τον καθημερινό της αγώνα, αφού όλο και κάποιος βρίσκεται να ενισχύσει υλικά και κυρίως ηθικά την προσπάθειά της.
 
Πριν λίγες μέρες και όχι για πρώτη φορά ο Σωτήρης, το μόνο στοιχείο της ταυτότητάς του που άφησε να γίνει γνωστό, είχε αφήσει στο pet shop τροφή για τα ζώα της Τζένης… 
 
Ο (κάθε) Σωτήρης και η (κάθε) Τζένη είναι ένα φως ελπίδας
 
**
Η ανάγκη στήριξης του Φιλοζωικού Ομίλου Καλαμάτας παραμένει διαρκής και μεγάλη. Ένας εύκολος τρόπος ενίσχυσης του έργου είναι με sms γράφοντας ΦΟΚ στο 54574, με χρέωση 2,48 ανά μήνυμα, συν τέλη κινητής τηλεφωνίας.
 
Και βέβαια μην ξεχνάμε την χριστουγεννιάτικη συνεστίαση στο κέντρο «Tέσσερος» στην Θουρία, ακριβώς μια εβδομάδα μετά, το άλλο Σάββατο 15 Δεκεμβρίου (8.30 μ.μ.). Όσοι επιθυμούν να προμηθευτούν προσκλήσεις μπορούν να επικοινωνούν με την κα Ρενάτα (τηλ. 6982-233143) ή την κα Γιάννα (τηλ. 6944-777391).
**
Ένα τελευταίο από τα μωρά της Μίνι δεν έχει βρει ακόμη σπίτια. Πρόκειται για ένα αγοράκια που θα γίνει μικρού μεγέθους, όπως η μαμά του.
Οφείλω πάντως να αποκαταστήσω τη φήμη της σκυλίτσας, που δεν είναι δύστροπη, αλλά ένα υπέροχο ζώο όπως με διόρθωσε η οικογένεια που την υιοθέτησε μαζί με ένα από τα πέντε κουτάβια της. Απλώς πέρασε δύσκολα κατά τη διάρκεια της γέννας και της γαλουχίας.
 
Αν ο μικρούλης έκλεψε την καρδιά σας μπορείτε να καλέσετε στο κτηνιατρείο της κας Καντζιλιέρη 27210-20350.
 
**
Χρωστάω ένα «ευχαριστώ» και το λέω στον Γιώργο Γεωργακόπουλο και το Κέντρο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής στον Πύργο Τριφυλίας (ΚΕΠΑΖ), καθώς παρά τα οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν άνοιξαν αμέσως την αγκαλιά τους για να υποδεχθούν ένα τραυματισμένο περιστέρι. Δυστυχώς το πουλί δεν τα κατάφερε τελικά, όμως είναι σημαντικό ότι υπάρχει αυτό το εξειδικευμένο εθελοντικό κέντρο φροντίδας και αξιέπαινη επίσης η δωρεάν μεταφορά από το ΚΤΕΛ. Όσοι έχουν βρει ένα πουλί ή ζώο σε ανάλογη ανάγκη γνωρίζουν το ηθικό δίλημμα να το πάρουν ή να το αφήσουν στην τύχη του, αλλά και τις ιδιαιτερότητες και δυσκολίες να έχει αίσιο τέλος αυτή η προσπάθεια σωτηρίας (ιδανικά με επανένταξη).
-Ρίξτε μια ματιά στο έργο του ΚΕΠΑΖ: https://www.facebook.com/keppazgr/?ref=br_rs
 Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις