Ζούμε Μαζί…

Πρώτη Δημοσίευση: 01/11/2018 18:46 - Τελευταία Ενημέρωση: 01/11/2018 18:46
Μια εξαιρετικά σπουδαία και «κρίσιμη» πρωτοβουλία έχει ξεκινήσει ο Φιλοζωικός Όμιλος Καλαμάτας, κάνοντας συστηματικές επισκέψεις στα σχολεία, με στόχο την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και την εξοικείωση των μικρών μαθητών.
 
Εκπρόσωποι του ΦΟΚ έχουν ήδη συναντήσει παιδιά στα Δημοτικά σχολεία Θουρίας, Αρφαρών και σε κάποια της Καλαμάτας. Πρόκειται για ένα οργανωμένο πρόγραμμα με δραστηριότητες που ενθουσιάζουν τα παιδιά και τα φέρνουν πιο κοντά στους τετράποδους φίλους μας, μαθαίνοντάς τους την σωστή συμβίωση, το σεβασμό και την υπευθυνότητα απέναντί τους.
 
Γιατί τα παιδιά είναι ελπίδα και στην προσπάθεια αλλαγής νοοτροπίας στην χώρα μας όσον αφορά στα ζώα…
 
***
 
«Οι πιο πιστοί μας φίλοι αναμφίβολα… Λέμε όχι στην κακοποίηση ζώων, όχι στην εγκατάλειψη!», ένα ευχάριστο ξάφνιασμα από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου και τη σελίδα της στο facebook, υπενθυμίζοντάς μας τις ευθύνες μας απέναντι στα τετράποδα, τις ποινές σε περιπτώσεις κακοποίησης και κακομεταχείρισης και δημιουργώντας θετικό κλίμα για τα ζώα.
 
***
«Το ΚΑΦΕΝΕΙΟ βοηθά τον ΦΟΚ τοποθετώντας έναν κουμπαρά για την οικονομική ενίσχυση του Ομίλου που αγωνίζεται για τον εμβολιασμό και την σίτιση των αδέσποτων», μια ακόμα σημαντική μικρή πρωτοβουλία. Ας βάλουμε πολλούς τέτοιους κουμπαράδες στην Μεσσηνία οι ανάγκες των αδέσποτων είναι απύθμενες…
 
***
Αμέτρητες οι αναρτήσεις στις σελίδες του Φιλοζωικού για εγκαταλείψεις και εκκλήσεις για υιοθεσίες. Ο ΦΟΚ ανταποκρίνεται τις περισσότερες φορές για φιλοξενία, αλλά δεν μπορούν οι εθελοντές του να καλύψουν όλες τις ανάγκες.
 
Έχω πάντως επανειλημμένως ακούσει την ευγνωμοσύνη όσων βρήκαν κάποιο σκύλο (συνήθως κουτάβι ή κουτάβια) προς τον Φιλοζωικό Όμιλο Καλαμάτας που άνοιξε την ήδη γεμάτη αγκαλιά του, δίνοντας λύση στο αδιέξοδο (όσοι έχουν ζήσει το σενάριο ξέρουν γιατί μιλάμε). Και αυτή η ευγνωμοσύνη δεν μένει πολλές φορές στα λόγια, αλλά μεταφράζεται σε «αντίδωρο», με στήριξη του έργου του (π.χ. προσφέροντας τροφές και είδη πρώτη ανάγκης).
 
***
Η Ελίνα Μπουνια και ο Γιάννης Κουτσενης θα τρέξουν στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας την άλλη Κυριακή 11 Νοεμβρίου έχοντας ως στόχο να συγκεντρώσουν χρήματα για το καταφύγιο αδέσποτων της Νέας Φιλαδέλφιας και του Φιλοζωικού Ομίλου Καλαμάτας.
 
Αξίζει να στηρίξουμε την προσπάθεια με μια μικρή ή μεγάλη δωρεά, ενώ δεδομένου και ότι πολυάριθμοι Μεσσήνιοι δρομείς συμμετέχουν κάθε χρόνο στον Μαραθώνιο της Αθήνας θα ήταν καλό να αποτελέσει η πρωτοβουλία της Ελίνας και του Γιάννη παράδειγμα προς μίμηση.
 
Πληροφορίες για την συμμετοχή τους και δωρεές μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να κάνουν μέσω της ιστοσελίδας:
https://www.mycause.com.au/events/athensauthenticpennymarathon?fbclid=Iw...Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις