Ημερίδα στην Καλαμάτα για την κακοποίηση και παραμέληση παιδιών

Πρώτη Δημοσίευση: 14/09/2018 15:03 - Τελευταία Ενημέρωση: 14/09/2018 15:03
Την πρώτη της  ημερίδα οργανώνει για την Κυριακή 11 Νοεμβρίου η Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Καλαμάτας στο Πνευματικό Κέντρο, με συμμετοχές εισηγητών που θα προέρχονται από το δικαστικό χώρο, τις κοινωνικές υπηρεσίες και την εκπαιδευτική κοινότητα. 
Πρώτος άξονας της ημερίδας θα είναι η κακοποίηση και η παραμέληση των παιδιών, το νομικό πλαίσιο και το πρωτόκολλο που προβλέπεται για την πρόληψη και τους κατάλληλους χειρισμούς από την πλευρά του επαγγελματία, αλλά και του απλού πολίτη.
Ο δεύτερος άξονας θα καλύψει το φαινόμενο  της παραβατικότητας των ανηλίκων, των σύγχρονων εκφάνσεών της, αλλά και τους τρόπους αντιμετώπισης της.
Ως γνωστόν, φέτος το Μάρτιο επανασυστάθηκε το Συμβούλιο της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Καλαμάτας.
Η ΕΠΑ είχε παύσει να λειτουργεί τα τελευταία χρόνια καθώς είχε ανασταλεί η λειτουργία της Υπηρεσίας Επιμελητών Ανηλίκων λόγω έλλειψης επιμελητή.
Με την επαναλειτουργία της υπηρεσίας, συγκροτήθηκε και το Δ.Σ. της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Καλαμάτας.
Οι Εταιρείες Προστασίας Ανηλίκων έχουν ως κύριο σκοπό να συμβάλουν ενεργά στην πρόληψη της θυματοποίησης και της εγκληματικότητας των ανηλίκων μέσα από υποστηρικτικά, ενημερωτικά και ερευνητικά προγράμματα.
Για την εκπλήρωση του σκοπού αυτού προβλέπεται να παρέχουν υλική, κοινωνική και ψυχολογική στήριξη στους ανηλίκους και στις οικογένειές τους, επαγγελματική κατάρτιση, εκπαίδευση, πολιτιστική καλλιέργεια, ψυχαγωγία και, όταν υπάρχουν οι προϋποθέσεις, στέγη.
Β.Β.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις