Ημερίδα στην Καλαμάτα για τις σύγχρονες μορφές αγροδιατροφικής επιχειρηματικότητας

Πρώτη Δημοσίευση: 09/05/2019 19:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 09/05/2019 19:45
Το Κέντρο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας διοργανώνει ημερίδα με σκοπό την παρουσίαση των δράσεων που υλοποιεί, καθώς και την ανάδειξη σημαντικών θεμάτων που αφορούν στην επιχειρηματικότητα του αγροδιατροφικού τομέα.
Οι εργασίες της ημερίδας θα πραγματοποιηθούν στη συνεδριακή αίθουσα του ξενοδοχείου Elite City Resort (Ναυαρίνου 2), στην Καλαμάτα, την προσεχή Δευτέρα, 13 Μαΐου, από τις 18.00 ως τις 21.00.
Βασικός στόχος του Κέντρου Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας, το οποίο ο Δήμος Καλαμάτας διευκολύνει παρέχοντάς του στέγη δωρεάν, σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου, είναι η βιωματική εκπαίδευση με σκοπό την ανάπτυξη της επιχειρηματικής παιδείας και τη βελτίωση των δεξιοτήτων που σχετίζονται με την παραγωγή.
Μέχρι σήμερα έχουν εκπαιδευτεί περισσότεροι από 230 καταρτισθέντες, σε θεματικές ενότητες που αφορούν στον Αγροτουρισμό, την Επεξεργασία και Τυποποίηση Ελαιολάδου και Επιτραπέζιας Ελιάς, την Αξιοποίηση, αλλά και την Καλλιέργεια Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών, την Οινοποιία, καθώς και τα Social Media.
Παράλληλα με την εκπαιδευτική δραστηριότητα, το Κέντρο παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε επιχειρήσεις οι οποίες εδρεύουν στη Μεσσηνία και έχουν ως στόχο την ανάπτυξη νέων προϊόντων.
Σε αυτό το πλαίσιο θα αναλυθούν ζητήματα που αφορούν στη δυναμική της αξιοποίησης της μεσογειακής χλωρίδας από τον επίκουρο καθηγητής Ανθοκομίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, δρα Αναστάσιο Δάρρα. Ο Μάκης Παπούλιας, επιχειρηματίας, θα παρουσιάσει την αγροτουριστική μονάδα «Αρκαδιανή». O δρ Κώστας Δελής, επίκουρος καθηγητής Γενετικής και Βιοτεχνολογίας Φυτών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, θα παρουσιάσει την εισήγησή του με θέμα «Εκσυγχρονίζοντας το παραδοσιακό». Στη συνέχεια, ο Γιώργος Κόκκινος, πρόεδρος Ομάδας Παραγωγών «Νηλέας», καθώς και ο Γεώργιος Παπαδόπουλος, μέλος της Ομάδας Παραγωγών Σταφυλιού Crimson, θα αναφερθούν στις ευκαιρίες και τις προκλήσεις των ομάδων παραγωγών. Κλείνοντας, ο δρ. Φίλιππος Παπαδόπουλος, διευθυντής Γραφείου Στρατηγικών Έργων στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή, θα παρουσιάσει τον απολογισμό και τους μελλοντικούς στόχους του ΚΑΕΜ.
Μετά το τέλος των εισηγήσεων θα ακολουθήσει ελαφρύ δείπνο και οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν μεσσηνιακές παραλλαγές σαλάτας, που θα δημιουργήσουν οι σεφ του ΙΕΚ Ορίζων, έχοντας ως βάση προϊόντα επιχειρήσεων, οι οποίες υποστηρίζονται από την συμβουλευτική του Κέντρου.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 2721025700 και 6985666456, e-mail: [email protected], site: www.kaem.gr ή στo γραφείo στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας.
 
Το Κέντρο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας
Το Κέντρο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας δημιουργήθηκε το 2016, από το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή - Κολέγιο Περρωτής.
Σκοπός του είναι η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στον αγροδιατροφικό τομέα της Μεσσηνίας. Οι υπηρεσίες που προσφέρει στην τοπική κοινωνία το ΚΑΕΜ στηρίζονται σε επιστημονικά δεδομένα εφαρμογής παραγωγικών διαδικασιών και υπηρεσιών, καθώς και στην αθροιστική εμπειρία της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής στον τομέα της Βιωματικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων.
Προσφέρει, επίσης, συμβουλευτική υποστήριξη, εστιασμένη τόσο στην ίδρυση νέας επιχείρησης όσο και στην ανάπτυξη προοπτικών υπάρχουσας επιχείρησης.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις