Η… «Μυθική» Καλαμάτα σπάει όλα τα ρεκόρ πλημμυρίζοντας σε λίγα λεπτά

Πρώτη Δημοσίευση: 09/11/2017 19:25 - Τελευταία Ενημέρωση: 09/11/2017 19:46
Δε χρειάστηκαν παρά λίγα λεπτά χθες το πρωί για να πλημμυρίσουν οι δρόμοι της Καλαμάτας και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «να πάρουν φωτιά» από διαμαρτυρίες πολιτών, ότι η πόλη εξακολουθεί να είναι ανοχύρωτη.
Εύκολα, γρήγορα και χωρίς… ακραία καιρικά φαινόμενα για να προλάβουμε όσους επιχειρήσουν να δώσουν μια δικαιολογία, κεντρικοί δρόμοι της πόλης θύμισαν κανάλια της Βενετίας. Για άλλη μια φορά αποδείχτηκε είτε ότι το δίκτυο ομβρίων δεν μπορεί να προστατεύσει την πόλη από τις πλημμύρες είτε ότι κάτι δε γίνεται σωστά από τους υπευθύνους.
Κανείς δε θέλει να υποπτευθεί τι θα γινόταν πάλι, αν η έντονη βροχή των λίγων λεπτών χθες το πρωί διαρκούσε μία-μιάμιση ώρα.
Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με στοιχεία που καταγράφηκαν, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής σημειώθηκαν σε Αρφαρά (49.6 mm), Κοπανάκι (44.4 mm) και Κυπαρισσία (39.0 mm).
Επίσης, καταγράφηκαν πολύ ισχυροί άνεμοι, με τη μέγιστη ριπή να σημειώνεται στην Καρδαμύλη (91.7 km ή 10 bf).
Τέλος, καταγράφηκαν τουλάχιστον 13 υδροστρόβιλοι. Ένας από αυτούς εμφανίστηκε για 4-5 λεπτά μέσα στο Μεσσηνιακό Κόλπο.

Της Βίκυς ΒετουλάκηVideo: 


Προσθήκη νέου σχολίου

CAPTCHA
Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο ή γραμμένα με greeklish ή δεν θα δημοσιεύονται. Συμπληρώστε τον αριθμό της εικόνας. Αυτή η ερώτηση γίνεται για να διαπιστωθεί εάν είστε άνθρωπος ή όχι και για την αποτροπή αυτοματοποιημένων υποβολών spam.

Σχετικές Ειδήσεις