Η «Κιβωτός του Κόσμου» στην Καλαμάτα

Πρώτη Δημοσίευση: 13/11/2018 09:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 13/11/2018 09:16
Είναι γνωστό ότι ιδρύεται και θα λειτουργήσει μέσα στο 2019 στην Καλαμάτα παράρτημα της γνωστής οργάνωσης για την προστασία των παιδιών «Κιβωτός του Κόσμου».
Το παράρτημα της ανθρωπιστικής οργάνωσης θα λειτουργήσει στο κτήμα «Κώστα Καρέλια» στα Γιαννιτσάνικα, δωρεά της συζύγου και της κόρης του.
Η «Κιβωτός του Κόσμου» είναι μια μη-κυβερνητική οργάνωση που δραστηριοποιείται στον τομέα μέριμνας και προστασίας μητέρας και παιδιού, ιδιαίτερα από μονογονεϊκές και άπορες οικογένειες.
Χθες, λοιπόν, επισκέφθηκε το δήμαρχο η κοινωνική λειτουργός από την «Κιβωτό του Κόσμου», Ανδριανή Θεοδωρακοπούλου, η οποία θα οργανώσει τη συγκεκριμένη δομή. Ζητήθηκε δε η πολυεπίπεδη συμπαράσταση του Δήμου και από το δήμαρχο υπήρξε κατηγορηματική δέσμευση ότι θα υπάρξει ουσιαστική ηθική και υλική συμπαράσταση, γιατί υπάρχει επίγνωση του έργου που συντελείται από τον πατέρα Αντώνιο και την οργάνωση.
Να σημειώσουμε ότι με ομόφωνη απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου το Βραβείο του Καλύτερου Ευρωπαίου Πολίτη για το 2018 ανήκει πλέον στον πατήρ Αντώνιο και κατ’ επέκταση στην «Κιβωτό του Κόσμου».
Την οργάνωση είχε προτείνει ο ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος τόνισε πως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να απονείμει το βραβείο στην Κιβωτό και στον πατέρα Αντώνιο.
Με τη συνοδεία 10 παιδιών από την «Κιβωτό του Κόσμου», έφτασε στις Βρυξέλλες ο πατέρας Αντώνιος για την παραλαβή του βραβείου. «Τι να σας πω; Για έναν ορθόδοξο ιερέα τα βραβεία, ξέρετε, δε χρειάζονται με την έννοια ότι πιστεύω και νιώθω ότι αυτό που κάνουμε είναι χρέος μας, υποχρέωση για το ποίμνιό μας, για τα παιδιά και τις ψυχούλες τις τραυματισμένες. Οπότε όλα αυτά βοηθούν στην πιστοποίηση και στο να γίνει το έργο μας ακόμα πιο γνωστό και να πάρουμε βοήθεια» τόνισε, μιλώντας στο The Caller.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις