Η έγκριση δαπάνης για μετακίνηση αιρετών σε έκθεση στη Γερμανία έφερε «αιχμές» για το παρελθόν

Πρώτη Δημοσίευση: 30/08/2017 12:06 - Τελευταία Ενημέρωση: 30/08/2017 12:06
Σε ήπια αντιπαράθεση, αλλά και με «αιχμές» για το παρελθόν, κατέληξε η συζήτηση που αφορούσε στην έγκριση δαπάνης και την ψήφιση πίστωσης για τη μετακίνηση αιρετών εκπροσώπων του Δήμου Μεσσήνης για συμμετοχή στην έκθεση Tournatour στο Dusseldorf της Γερμανίας.
Κατά την εισαγωγή του θέματος η αντιδήμαρχος κα Παναγοπούλου έκανε γνωστό ότι το αντικείμενο της έκθεση είναι ο τουρισμός.
Από την πλευρά της αντιπολίτευσης, ο δημοτικός σύμβουλος Γ. Αθανασόπουλος σημείωσε ότι θα ψηφίσει την έγκριση της πίστωσης, καθώς είναι υπέρ σε οτιδήποτε αφορά την εξωστρέφεια του Δήμου Μεσσήνης, ωστόσο παρατήρησε τη Δημοτική Αρχή ότι έχει αμελήσει σημαντικά πολιτιστικά γεγονότα με ελλιπή χρηματοδότηση, αναφέροντας χαρακτηριστικά το φεστιβάλ των φιλαρμονικών που πήραν μέρος μόνο 2 φιλαρμονικές, καθώς και το χορευτικό φεστιβάλ, όπου επίσης πήραν μέρος μόνο δυο χορευτικά σχήματα. Πρόσθεσε δε, ότι καλή είναι η εξωστρέφεια του Δήμου, αλλά χρειάζονται ουσιαστική στήριξη και πολιτιστικές εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στη Μεσσήνη.
Οι «παρατηρήσεις» αυτές του Γιώργου Αθανασόπουλου έφεραν την αντίδραση του δημάρχου Γιώργου Τσώνη, που ανέφερε ότι στα 2,5 χρόνια που είναι δήμαρχος ουδέποτε έχει χρησιμοποιήσει μισό ευρώ, ενώ άλλοι στο παρελθόν- σημείωσε- έπαιρναν ακόμα και έξοδα ύψους 7 ευρώ… Συμπλήρωσε ακόμη ότι έχει χαλάσει χιλιάδες ευρώ από την τσέπη του για έξοδα του Δήμου, όπως και η κα Παναγοπούλου, κι αυτή είναι η πρώτη φορά που ζητούν να καλυφθούν τα έξοδα από το Σώμα για ένα ταξίδι που αφορά στην τουριστική προβολή του Δήμου. Ανταπαντώντας στο δήμαρχο, ο Γιώργος Αθανασόπουλος υποστήριξε ότι αυτός μπορεί να κατηγορεί τους άλλους για σύγχυση, αλλά ο ίδιος απέδειξε ότι είναι «μπερδεμένος» και με το παραμικρό εξάπτεται…
Τελικά, η ψήφιση της έγκρισης της πίστωσης έγινε ομόφωνα από το Σώμα.
Κ. Γαζ. 


Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις