Η αποκριάτικη Καλαμάτα στο ΣΚΑΪ

Πρώτη Δημοσίευση: 10/02/2018 09:08 - Τελευταία Ενημέρωση: 10/02/2018 09:08
Μέσω της εκπομπής «Σήμερα» του ΣΚΑΪ, που παρουσιάζουν ο Δημήτρης Οικονόμου και η Μαρία Αναστασοπούλου, προβλήθηκαν η Καλαμάτα και η Μεσσηνία. Σε ζωντανή σύνδεση από την πλατεία Αγίων Αποστόλων, χθες το πρωί, ο ΣΚΑΪ πρόβαλε το 6ο Καλαματιανό Καρναβάλι, καθώς η Πριγκηπέσσα Ιζαμπώ με την ακολουθία της κάλεσαν το τηλεοπτικό κοινό να επισκεφθεί την Καλαμάτα, για να ζήσει από κοντά την... τρελή Αποκριά.
Ακολούθως, ο δήμαρχος, μιλώντας στη ρεπόρτερ της εκπομπής Λήδα Χριστοπούλου, επισήμανε ότι το Καλαματιανό Καρναβάλι «στα 6 χρόνια έχει γίνει ένα από τα μεγαλύτερα Καρναβάλια της Ελλάδος. Αυτές τις ημέρες γίνονται στην Καλαμάτα και στη Μεσσηνία, γενικότερα, πάνω από 50 εκδηλώσεις. Όποιος έρθει, θα κάνει τις επιλογές του. Η κορύφωση θα γίνει την Κυριακή, στις 18 του μηνός», με τη μεγάλη παρέλαση του Καλαματιανού Καρναβαλιού.
Ο Π. Νίκας προσέθεσε ότι «έχουμε παραδοσιακά δρώμενα, που έχουν περάσει στη Λαογραφία μας» και κάλεσε τους δημοσιογράφους και τους τηλεθεατές να επισκεφθούν την Καλαμάτα, που πλέον απέχει μόνο 2 ώρες από την Αθήνα.
Ακολούθως, ο Νίκος Κισκήρας έδειξε πώς ψήνουμε τον πρώτο μεζέ του χοιρινού, τον καρούτζο, ενώ στη συνέχεια ξεκίνησε το λιώσιμο του παστού, παραδοσιακό γεγονός στην περιοχή μας κατά την περίοδο της Αποκριάς.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις