Η αφρικανική σκόνη θα «πνίξει» πάλι τη χώρα σήμερα και αύριο

Πρώτη Δημοσίευση: 12/04/2018 10:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 12/04/2018 10:22
Νέο επεισόδιο μεταφοράς αφρικανικής σκόνης αναμένεται να κορυφωθεί σήμερα στο Ηράκλειο Κρήτης και αύριο Παρασκευή και μεθαύριο Σάββατο στην Αθήνα, βάσει εκτιμήσεων από τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).
Σύμφωνα με τα μοντέλα πρόβλεψης, στην Αθήνα, η μεγαλύτερη ποσότητα σκόνης (περίπου 130 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα) αναμένεται το μεσημέρι του Σαββάτου, ενώ στη συνέχεια η σκόνη θα αραιώσει σταδιακά.
Στο Ηράκλειο, η μεγαλύτερη συγκέντρωση σκόνης (πάνω από 240 μικρογραμμάρια σκόνης ανά κυβικό μέτρο αέρα) αναμένεται σήμερα το βράδυ. Οι μεγαλύτερες συγκεντρώσεις της σκόνης αναμένονται σε ύψος 1.500 έως 3.000 μέτρα πάνω από το έδαφος.
 
Το φαινόμενο δε θα έχει την ένταση του Μαρτίου
Να σημειωθεί πως το φαινόμενο οφείλεται στα χαμηλά βαρομετρικά συστήματα στη Δυτική Μεσόγειο, που οδηγούν μεγάλες ποσότητες αφρικανικής σκόνης προς την περιοχή μας.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες του ΕΑΑ, η συγκέντρωση σκόνης που αναμένεται τις επόμενες μέρες δε θα έχει την ίδια ένταση με αυτή του Μαρτίου, αν και στις νοτιότερες περιοχές της χώρας συνιστάται αποχή από εξωτερικές αθλητικές δραστηριότητες.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις