Η Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας εξάρθρωσε ομάδα προμήθειας ναρκωτικών στην Αθήνα

Πρώτη Δημοσίευση: 20/01/2019 20:55 - Τελευταία Ενημέρωση: 20/01/2019 20:55
Τρία άτομα, τα οποία κατηγορούνται ότι προμήθευαν με ναρκωτικά την ομάδα που εξαρθρώθηκε στις αρχές Δεκεμβρίου από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, συνελήφθησαν την Παρασκευή στην Αθήνα από αστυνομικούς της Μεσσηνίας.
Στις 12 Δεκεμβρίου και μετά από σχεδόν ένα χρόνο παρακολούθησης, με συντονισμένες αστυνομικές επιχειρήσεις συνελήφθησαν συνολικά 13 άτομα σε Μεσσηνία και Λακωνία, με τα δέκα να κατηγορούνται ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν στην καλλιέργεια χασίς και τη διακίνησή του στους 5 νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών οι 10 είχαν διακινήσει ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος που υπερβαίνει τα 150.000 ευρώ, ενώ τους αποδίδουν την καλλιέργεια 3.219 δενδρυλλίων κάνναβης, που είχαν εντοπίσει το προηγούμενο χρονικό διάστημα, και 2,1 κιλά χασίς.
 
Στην Αθήνα
Την Παρασκευή, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, μετά από πολύμηνη και μεθοδική έρευνα συνέλαβαν στην Αθήνα τρία άτομα που κατηγορούνται ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσαν ποσότητες κάνναβης, σε περιοχές της Αττικής και της Κορινθίας.
Θεωρείται ότι είχε ξεχωριστή δράση από αυτή της Μεσσηνίας και για την εξάρθρωση της, πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή ευρείας κλίμακας παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις σε περιοχές της Αθήνας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής και της Ο.Π.Κ.Ε. Μεσσηνίας.
Συνελήφθη ένας 77χρονος συνταξιούχος, κάτοικος Αττικής με καταγωγή από τη Λακωνική Μάνη, που κατηγορείται ως αρχηγός της οργάνωσης. Επίσης, συνελήφθησαν  ένας 60χρονος ιδιωτικός υπάλληλος, κάτοικος Αττικής  και ένας 69χρονος ιδιοκτήτης συνεργείου αυτοκινήτων, επίσης κάτοικος Αττικής ότι φρόντιζαν για τη μεταφορά, αποθήκευση και διακίνηση των ναρκωτικών.
 
Κάνναβη
Οι αστυνομικοί του Τμήματος της Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, έφτασαν στα ίχνη τους, παρακολουθώντας αυτούς που  συνέλαβαν τον Δεκέμβριο. Όπως προέκυψε από τις συνομιλίες που έχουν καταγραφεί, συγκρότησαν από τα τέλη Σεπτεμβρίου 2018 εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διακίνηση ποσοτήτων κάνναβης, στις ευρύτερες περιοχές της Αττικής και της Κορινθίας, αποκομίζοντας σημαντικά χρηματικά ποσά.
Τα μέλη της οργάνωσης, προκειμένου να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους και να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των διωκτικών Αρχών, χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις, που δεν ήταν δηλωμένες στα πραγματικά τους στοιχεία, αλλά σε στοιχεία αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών («αχυράνθρωπων» - ghost persons), ενώ κατά τις μεταξύ τους συνομιλίες, χρησιμοποιούσαν συνθηματική και κωδικοποιημένη ορολογία.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν με τη συνδρομή δικαστικών λειτουργών, σε σπίτια, αποθήκες, υπαίθριους χώρους, οχήματα κ.α. των τριών συλληφθέντων, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν: ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους 1.548,7  γραμμαρίων, δενδρύλλιο κάνναβης, ύψους περίπου 2,2 μέτρων, 2 τσιγαριλίκια κάνναβης, 4 ζυγαριές ακριβείας, το χρηματικό ποσό των 1.170 ευρώ, ως προερχόμενο από την διακίνηση ναρκωτικών, 3 κινητά τηλέφωνα και αντικείμενα που σχετίζονται με τη συσκευασία ναρκωτικών ουσιών.
Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, προκειμένου να διερευνηθεί περαιτέρω το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας της οργάνωσης και η τυχόν εμπλοκή- συμμετοχή περισσοτέρων ατόμων σε αυτή.

Της Βίκυς Βετουλάκη Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις