Η ΔΕΥΑΚ συνεχίζει τους καθαρισμούς των φρεατίων, αλλά…

Πρώτη Δημοσίευση: 12/08/2017 21:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 12/08/2017 21:17
Στη συνέχιση του καθαρισμού των φρεατίων από τη ΔΕΥΑΚ αναφέρθηκε χθες ο πρόεδρός της Δημήτρης Βεργόπουλος. Ειδικότερα, ανέφερε ότι συνεχίζονται οι καθαρισμοί από μόνιμους υπάλληλους, αλλά και αυτούς που απασχολούνται με δίμηνη σύμβαση. Όπως είπε, σε μεγάλο εύρος του Δήμου έχουν γίνει συντηρήσεις φρεατίων, με απομάκρυνση πρόσθετων αδρανών υλικών που τα είχαν φράξει.
Υποστήριξε, δε, πως η ΔΕΥΑΚ κάνει κάθε τι δυνατό, ώστε να είναι προετοιμασμένη για τυχόν δυσμενή καιρικά φαινόμενα τους προσεχείς μήνες.
Παράλληλα, ανέφερε ότι έχει ήδη ξεκινήσει μια μεγάλη παρέμβαση στην οδό Μπακογιάννη, όπου υπάρχει εγκιβωτισμένη παροχή ομβρίων. Μάλιστα, το σημείο έχει βιντεοσκοπηθεί, ώστε να φανεί ακριβώς η κατάσταση που υπάρχει εντός και να γίνουν παρεμβάσεις όπου χρειαστεί.
Σύμφωνα με τον κ. Βεργόπουλο, με τους καθαρισμούς, στο μέτρο του δυνατού, μαζί με τις εργολαβίες που έχουν ανατεθεί, όπως στον Καραμπογιά, προϋπολογισμού 60.000 ευρώ, όπου έχει ήδη εγκατασταθεί ο εργολάβος, θα γίνουν οι αναγκαίες εργασίες, ώστε το μεγαλύτερο μέρος να μην εντοπίσει τέτοια προβλήματα.
Κλείνοντας σχολίασε ότι «πάντα μιλάμε για λελογισμένα πλαίσια, αφού σε περίπτωση έκτακτου γεγονότος, όπως αυτό πέρυσι, δύσκολα μπορεί να αντιμετωπιστεί, οποιεσδήποτε εργασίες κι αν γίνουν».
 
Η κατάσταση στα σημεία που «καταστράφηκαν» πέρυσι
Στην ερώτησή μας τι έχει γίνει στα σημεία που πέρυσι υπέστησαν τις περισσότερες βλάβες, όπως στις οδούς Γλαύκου και Δράκου, αλλά και στη Θουρία, ο κ. Βεργόπουλος απάντησε ότι καθαρισμός, ειδικά για το Πέταλο, έχει γίνει μέχρι ένα σημείο, ενώ με την εργολαβία που ανέφερε πιο πάνω θα συνεχιστεί ο καθαρισμός του γειτονικού ρέματος.
Όσο για το αν οι κάτοικοι στα παραπάνω σημεία μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι, σημείωσε ότι θα μπορέσει να απαντήσει όταν ολοκληρωθούν οι καθαρισμοί. Στη δε Θουρία έγιναν, ενώ στις οδούς Γλαύκου και Δράκου τα φρεάτια έχουν καθαριστεί.
Για το αν αρκεί ο καθαρισμός των φρεατίων με τον τρόπο που γίνεται, ο πρόεδρος της Επιχείρησης είπε ότι η ΔΕΥΑΚ σηκώνει το καπάκι και καθαρίζει μέσα σε αυτό. Τυχόν, όμως, αντικείμενα που υπάρχουν γύρω από το φρεάτιο είναι αρμοδιότητα της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και όχι της ΔΕΥΑΚ.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση


Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις