Η Δυτική Μάνη πνίγεται ξανά από τα σκουπίδια

Πρώτη Δημοσίευση: 30/09/2016 19:28 - Τελευταία Ενημέρωση: 30/09/2016 19:32
ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΚΙΤΡΙΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Για ακόμα μια φορά κάτοικοι και επαγγελματίες στη διαδρομή από το Αρχοντικό Αβίας μέχρι τις Κιτριές προσπαθούν να βρουν απαντήσεις στο πρόβλημα των σκουπιδιών, αφού η περιοχή πνίγεται ξανά στα σκουπίδια, με την κατάσταση γύρω από τους κάδους να είναι αποκαρδιωτική.
Πρόκειται για πρόβλημα που τους απασχολεί συχνά εδώ και χρόνια, ενώ, όπως είπαν στο «Θάρρος», έχουν να δουν απορριμματοφόρο πάνω από δύο μήνες. Έτσι, αποτελεί κοινό μυστικό ότι μεταφέρουν τα σκουπίδια τους σε κάδους του Δήμου Καλαμάτας.
Γιατί, όμως, από το Δήμο Δυτικής Μάνης έχουν αφήσει αυτούς τους ανθρώπους στην τύχη τους;
Γιατί τους έχουν κάνει να αισθάνονται δημότες άλλης κατηγορίας και να θέλουν να μεταφερθούν επιμόνως στο Δήμο Καλαμάτας; Μάλιστα, δηλώνουν έτοιμοι να απέχουν από τις εκλογές, αν δε γίνει δεκτό το αίτημά τους.
Τι τελικά, άλλαξε, από τότε που ο Δήμος Δυτικής Μάνης κηρύχτηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, κάτι που, όπως έλεγαν τότε οι αρμόδιοι, θα τους «έλυνε τα χέρια» στο θέμα των απορριμμάτων;
Τα παραπάνω ερωτήματα μας μετέφεραν κάτοικοι της περιοχής και πρέπει κάποια στιγμή να δοθούν απαντήσεις και, κυρίως, να βρεθεί λύση.
Είναι αδιανόητο το 2016 να υπάρχει περιοχή που θέλει να κερδίσει από τον τουρισμό και να βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση.
Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, στο χθεσινό φύλλο του «Θάρρους» ο δημοτικός σύμβουλος Δυτικής Μάνης, Αλέξης Ρουτζούνης: «Ο Δήμος Δυτικής Μάνης εδώ και καιρό διαπράττει ένα περιβαλλοντικό έγκλημα.
Η Δημοτική Αρχή, μη μπορώντας, όχι να διαχειριστεί, αλλά ούτε να μεταφέρει τα σκουπίδια, και έπειτα από δικές της αστοχίες (μεταφορά χωρίς σύμβαση με τον εργολάβο), κήρυξε το Δήμο, ελαφρά τη καρδία και με πανηγυρικό τόνο, σε έκτακτη ανάγκη, νομίζοντας πως θα της λύσουν άλλοι το πρόβλημα και θεωρώντας πως μπορεί να πετά τα σκουπίδια όπου θελήσει, αγνοώντας τα πρόστιμα από την Περιφέρεια για ανεξέλεγκτες χωματερές».
Ακολουθούν φωτογραφίες από ό,τι αντικρίσαμε προχθές το πρωί και ελπίζουμε να είναι η τελευταία φορά...


Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση


Προσθήκη νέου σχολίου

CAPTCHA
Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο ή γραμμένα με greeklish ή δεν θα δημοσιεύονται. Συμπληρώστε τον αριθμό της εικόνας. Αυτή η ερώτηση γίνεται για να διαπιστωθεί εάν είστε άνθρωπος ή όχι και για την αποτροπή αυτοματοποιημένων υποβολών spam.

Σχετικές Ειδήσεις