Η εγκύκλιος του Μητροπολίτη Μεσσηνίας για τα φετινά Χριστούγεννα

Πρώτη Δημοσίευση: 24/12/2016 01:44 - Τελευταία Ενημέρωση: 24/12/2016 01:44
Αγαπητά μου παιδιά,
Σε καιρούς επικίνδυνων καταστάσεων και κρίσιμων συνθηκών, έντονων ανισοτήτων και ποικίλων αντιφάσεων, παράξενων συμπεριφορών και κοινωνικών αμφισβητήσεων, πολλές φορές συμπεριφερόμαστε σαν να μην έχουμε πυξίδα και οδοδείκτη, σαν να μην έχουμε κατανοήσει το γεγονός της Γέννησης του Χριστού, του Υιού του Θεού του Ζώντος, του Λυτρωτή και Σωτήρος μας.
Συμπεριφερόμαστε με έναν τρόπο, ο οποίος δεν επιβεβαιώνει την πίστη μας ως μία ενεργή στάση ζωής, μέσα από την οποία να φανερώνεται το μήνυμα της ελπίδας, της αγάπης, της χαράς και της ειρήνης της Γέννησης του Θεανθρώπου Χριστού σε κάθε συνάνθρωπο και αδελφό μας.
Δυσκολευόμαστε μέσα από τη συμπεριφορά μας να επιβεβαιώσουμε τον λόγο του Αποστόλου Παύλου, ότι «οι δοκιμασίες οδηγούν στην υπομονή, η υπομονή στο δοκιμασμένο χαρακτήρα και ο δοκιμασμένος χαρακτήρας στην ελπίδα, η ελπίδα, η οποία τελικά δεν απογοητεύει γιατί η αγάπη του Θεού γέμισε και ξεχείλισε τις καρδιές μας», αλλά και τον λόγο ενός συγχρόνου αγίου, ο οποίος μας επισημαίνει ότι «δεν υπάρχει απελπισία όταν είσαι μέσα στην Εκκλησία, ό,τι και να έχεις κάνει, ό,τι και να έχεις υποστεί. Δεν υπάρχει απελπισία. Στεναχώρια μπορεί να έχεις, αλλά απελπισία όχι».
Ας προσπαθήσουμε, λοιπόν, να βιώσουμε αυτή τη βεβαιότητα της αλήθειας των παραπάνω λόγων και να μην απελπιζόμαστε, διότι «ετέχθη ημίν σήμερον Σωτήρ, ος έστι Χριστός Κύριος», το δε νέο έτος 2017 να είναι ευλογημένο, υγιεινό, καρποφόρο και ελπιδοφόρο.
Με πατρικές ευχές και ευλογίες
Ο Πνευματικός σας πατέρας
†Ο ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ


Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις