Η Ελλάδα βγήκε από τα μνημόνια και εμείς βγήκαμε στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας

Πρώτη Δημοσίευση: 23/08/2018 18:55 - Τελευταία Ενημέρωση: 23/08/2018 19:07
Απαισιόδοξοι δηλώνουν οι πολίτες 
Μπορεί ο πρωθυπουργός την Τρίτη από την Ιθάκη να μίλησε για έξοδο από τα μνημόνια και ειδικότερα να ανέφερε ότι «σήμερα στην πατρίδα μας ξημερώνει μια καινούργια μέρα. Μια μέρα ιστορική. Τα μνημόνια της λιτότητας, της ύφεσης και της κοινωνικής ερήμωσης, επιτέλους, τελείωσαν. Η χώρα μας ανακτά το δικαίωμά της να ορίζει αυτή τις τύχες και το μέλλον της. Σαν μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα. Χωρίς εξωτερικούς καταναγκασμούς. Χωρίς άλλους εκβιασμούς. Χωρίς άλλες θυσίες του λαού μας»… παρ’ όλα αυτά οι πολίτες δηλώνουν απαισιόδοξοι, ενώ δε δείχνουν να πιστεύουν τα λόγια του Αλέξη Τσίπρα.
Το «Θάρρος» βρέθηκε στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας και συνομίλησε σχετικά με πολίτες όλων των ηλικιών.
Να τι μας απάντησαν:
 

Κυρία Χριστίνα
Εγώ δεν είμαι αισιόδοξη ότι άλλαξε κάτι, ούτε θα αλλάξει. Ας μην ξεχνάμε ότι έρχεται νέα μείωση των συντάξεων.
Όσο για το διάγγελμα, ξεκίνησα να το βλέπω, αλλά αμέσως το άλλαξα, μιας και αυτός ο άνθρωπος με νευριάζει με τα ψέματα που λέει.
 

Κυρία Σωτηρία
Τόσα ψέματα που μας έχει χορτάσει αυτός ο άνθρωπος με έχει κάνει να μην τον πιστεύω. Τα πράγματα θα αλλάξουν μόνο αν φύγει αυτός από την κυβέρνηση.
Μέχρι σήμερα στον άντρα μου έχουν μειώσει τη σύνταξη κατά 300 ευρώ και, όπως μαθαίνω, έρχονται κι άλλες περικοπές. Εδώ θα τα πληρώσουμε όλα.
 

Κύριος Βασίλης
Είμαι αγρότης και δε μας βοηθά κανείς. Όλοι τους είναι καραγκιόζηδες. Έχω δύο παιδιά που έχουν φύγει για τη Δανία, αφού δεν μπορούσαν να ζήσουν εδώ.
Δε βλέπω ότι θα αλλάξει κάτι, αφού αν κάποιος έχει μια καταχρεωμένη επιχείρηση και πανέξυπνα να είναι τα παιδιά του δεν μπορούν να τη σώσουν. Κάπως έτσι είναι και η Ελλάδα τώρα.
 

Κύριος Κυριάκος
Όλα καλά θα πάνε. Είμαι από τη φύση μου αισιόδοξος άνθρωπος. Πλέον ελπίζω σε μια καλύτερη πορεία, και ας μην ξεχνάμε ότι η χώρα μας έχει περάσει και χειρότερα, όπως οι πόλεμοι.
 

Κύριος Γιώργος
Ελπίζω ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα, μένει μόνο να γίνουν πραγματικότητα όσα είπε. Γενικότερα βλέπω το ποτήρι μισογεμάτο στη ζωή μου, οπότε, ναι, είμαι αισιόδοξος, παρά τις κάποιες μειώσεις που είχα στη σύνταξή μου.
 

Κύριος Ηλίας
Θεωρώ ότι μας κοροϊδεύουν μέσα στα μάτια μας. Πρέπει οι πολιτικοί να έρθουν να δουν τα χάλια μας. Οι παραγωγοί σιγά σιγά αφήνουν τις καλλιέργειες, καθώς οι συνθήκες είναι τραγικές.
Ό,τι λέει ο κ. Τσίπρας είναι παραμύθια και ελπίζω ότι ο κόσμος «δε θα φάει», για ακόμα μια φορά, «το σανό» που του δίνουν. Μας κοροϊδεύουν ασύστολα.
Δε θα αλλάξει τίποτα και αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει το συντομότερο δυνατό.
 

Κύριος Στάθης
Και οι 300 λένε ψέματα. Τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει και αλλοίμονο στους νέους, που έχουν να τραβήξουν μεγάλο κανάλι. Το μόνο που ξέρουν οι κυβερνώντες είναι να βάζουν φόρους.
 

Κύριος Σωτήρης
Εγώ ψήφισα τον Τσίπρα, αλλά δε θα το ξανακάνω, αφού με κορόιδεψε. Έλεγε ότι θα βοηθήσει το λαό, αλλά τελικά και αυτός βοηθά την τσέπη του.
Όσο για το διάγγελμα, δεν πιστεύω ότι θα αλλάξει κάτι.

Του Παναγιώτη ΜπαμπαρούτσηΠροσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις