Η Καλαμάτα θα επιχειρήσει να γραφτεί στο ρεκόρ Γκίνες χορεύοντας Καλαματιανό

Πρώτη Δημοσίευση: 23/05/2017 08:35 - Τελευταία Ενημέρωση: 23/05/2017 08:36
Μετά την μπατσάτα, σειρά έχει ο Καλαματιανός, ώστε η Καλαμάτα να καταφέρει να γραφτεί στο ρεκόρ Γκίνες.
Σύμφωνα με τους διοργανωτές, δεν υπάρχει ολοκληρωμένο ρεκόρ με επιτυχία κι αυτό θα επιχειρήσουν να κάνουν στις 17 Σεπτεμβρίου φίλοι του εν λόγω παραδοσιακού χορού στο λιμάνι της πόλης.
Όπως είπε χθες η εκπρόσωπος παραγωγής του Ρεκόρ Γκίνες, Λίνα Καλαποθάκη, στόχος είναι να σπαστεί το ρεκόρ και ελπίζει σε αυτό να συμμετάσχει όλη η Μεσσηνία, αλλά και γενικότερα η Ελλάδα.
Η ίδια ενημέρωσε ότι από σήμερα ξεκινούν οι εγγραφές για τους ενδιαφερόμενους, ενώ στην προσπάθεια αυτή συμμετέχουν αρκετές σχολές χορού, γίνεται δε υπό την αιγίδα της «Φάρις» και του Δήμου Καλαμάτας.
Από την πλευρά της, η Ξένια Γεωργάρα μίλησε για μια συλλογική προσπάθεια, στην οποία, όπως είπε, θα πρέπει όλοι οι πολίτες να συμμετάσχουν.
Επίσης, ανέφερε ότι, για να υλοποιηθεί σωστά το όλο εγχείρημα, θα πρέπει να έχουν πραγματοποιηθεί πρόβες, με την πρώτη να γίνεται στο χώρο του λιμανιού στις 23 Ιουνίου, κατά τη διάρκεια της Γαλάζιας Νύχτας.
Η επόμενη συνάντηση έχει προγραμματιστεί για τις 30 Ιουλίου στον ίδιο χώρο, ενώ η τελική πρόβα θα γίνει στην κεντρική πλατεία, κατά τη διάρκεια της Λευκής Νύχτας (2 Σεπτεμβρίου).
Οι πρόβες και τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν δωρεάν, όπως είπε, αφού σκοπός δεν είναι μόνο να μαζευτούν κάποια άτομα και να χορέψουν, αλλά θα πρέπει να τηρούνται και κάποιες προϋποθέσεις για να θεωρηθεί το ρεκόρ έγκυρο.
Η Τζένη Γυφτέα Καλαποθάκη, από την πλευρά του Συλλόγου Μεσσήνης, είπε ότι ο πολιτισμός είναι το Α και το Ω για τη χώρα μας, ενώ ειδικά για τον καλαματιανό, είπε ότι είναι ένας εθνικός χορός και θα πρέπει ο κόσμος να συμμετάσχει.
Τέλος, οι διοργανωτές μίλησαν για το έντονο ενδιαφέρον που υπάρχει ήδη στην πόλη, με το νούμερο να αγγίζει τα 1.000 άτομα, ενώ θέλησαν να ξεκαθαρίσουν ότι δεν υπάρχει οικονομικό όφελος για τους ίδιους, αν η Καλαμάτα καταφέρει να κάνει αυτό το ρεκόρ.
 
Πληροφορίες
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν πληροφορίες στο Facebook στην ομάδα "LARGEST KALAMATIANO - GUINNESS WORLD RECORD", στο email: [email protected], στο τηλέφωνο: 6989832531, καθώς και στη «Φάρις».
Π.Μπ.Σχόλια

Υπάρχει ρεκόρ, πόσα άτομα; Μπορεί κάποιος να μας ενημερώσει; Γιατί όσο κι αν ψάχνω δεν βρίσκω άλλους να έχουν χορέψει. Αλλά λογικά...

Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις