Η Καλαμάτα στέλνει ξεχωριστό μήνυμα την Πέμπτη 14 Ιουνίου Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικής Αιμοδοσίας!

Πρώτη Δημοσίευση: 13/06/2018 16:36 - Τελευταία Ενημέρωση: 13/06/2018 16:36
«ΔΩΣΕ ΑΙΜΑ, ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΖΩΗ»
 
 Μια σπουδαία εκδήλωση με έντονα κοινωνικά μηνύματα, που θα μείνουν για πάντα στην Καλαμάτα, διοργανώνεται αύριο Πέμπτη, 14 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικής Αιμοδοσίας. Τα καταστήματα «Cosmos» του κ. Βλαχονικολού, σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας, το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, τον Ερυθρό Σταυρό, τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά και την εφημερίδα «Ελευθερία», διοργανώνουν την 3η Αιμοδοσία Αγάπης, μια εκδήλωση με πλούσιες δράσεις από το πρωί έως το βράδυ, στην κάτω (μικρή) κεντρική πλατεία.
Εκ μέρους των καταστημάτων «Cosmos», o Κώστας Βλαχονικολός τόνισε ότι οικογενειακή τους επιχείρηση, όπως είχε υποσχεθεί, κάνει θεσμό την «Αιμοδοσία Αγάπης» που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια. Οι φετινές εκδηλώσεις περιλαμβάνουν δύο δράσεις. Η πρώτη αφορά εθελοντική αιμοδοσία που θα διεξαχθεί από νοσηλευτές του Γενικού Νοσοκομείου και του Τμήματος του Ερυθρού Σταυρού Καλαμάτας, μέσα στο κατάστημα «Cosmos», από τις 10.00 το πρωί έως τις 2.30 μετά το μεσημέρι και από τις 5.30 το απόγευμα έως τις 8.30 το βράδυ.
Η δεύτερη αφορά ένα «έργο» που θα μείνει για πάντα στην πόλη, ώστε να μεταδίδεται καθημερινά το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας. Έτσι, πρόκειται να κατασκευαστεί μια σταγόνα ύψους 10 μέτρων και πλάτους 4,5 μέτρων με έγχρωμη αποτύπωση μιας χαμογελαστής φάτσας. Η σταγόνα που θα δημιουργηθεί από περίπου 170 κομμάτια παζλ, τα οποία θα συμπληρώσουν μικροί μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά, θα φέρει το μήνυμα «ΔΩΣΕ ΑΙΜΑ, ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΖΩΗ».
Για την υλοποίηση του project αυτού ο Κώστας Βλαχονικολός ευχαρίστησε τις δεκάδες τοπικές ιδιωτικές επιχειρήσεις που προσέφεραν και θα προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους.
Από την πλευρά του ο κ. Τσιμικλής, υπεύθυνος του Τμήματος Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας, τόνισε ότι την Πέμπτη, 14 Ιουνίου, «τιμάμε όλους τους μικρούς ήρωες που σώζουν ζωές με την εθελοντική αιμοδοσία που προσφέρουν». Συμπλήρωσε, δε, ότι θα υπάρχει ενημέρωση για την εθελοντική αιμοδοσία από νωρίς το πρωί της Πέμπτης έως αργά το βράδυ στην «κάτω» πλατεία στα «Ψαράκια». Αφού ευχαρίστησε τα καταστήματα “Cosmos” και την οικογένεια Βλαχονικολού για την προσφορά της, κάλεσε όλο τον κόσμο της Καλαμάτας να συμμετέχει στην «Αιμοδοσία Αγάπης» στέλνοντας το μήνυμα ότι το αίμα δε φτιάχνεται παρά μόνο χαρίζεται και ότι οι εθελοντές αιμοδότες είναι ήρωες που σώζουν ζωές.
Εκ μέρους του Δήμου Καλαμάτας ο πρόεδρος του Αθλητικού Φορέα, Νίκος Μπασακίδης, τόνισε ότι αυτή η εκδήλωση αποδεικνύει περίτρανα ότι οι συνέργειες δημόσιων φορέων και ιδιωτών μπορούν να γίνουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ειδικά όταν πρόκειται για τόσο σημαντικά μηνύματα, προσθέτοντας ότι ο Δήμος της πόλης θα στέκεται πάντα αρωγός σε ανάλογες προσπάθειες.
Από την εφημερίδα «Ελευθερία» ο Δημήτρης Πλεμμένος σημείωσε ότι ανταποκρίθηκαν με μεγάλη χαρά στη συνδιοργάνωση αυτής της εκδήλωσης και κάλεσε όλο τον κόσμο να συμμετάσχει σ’ αυτή την σπουδαία ημέρα.
Η Κατερίνα Γιάνναρη, υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά, υπογράμμισε ότι είναι πολύ σημαντικό που τα παιδιά θα συμμετέχουν σ’ αυτή τη δράση εκφράζοντας παράλληλα τη χαρά της που τα «Εκπαιδευτήρια Μπουγά» είναι συνδιοργανωτές.
Τη συνέντευξη Τύπου έκλεισε η κα Σταυρούλα Φιλοπούλου, εκπροσωπώντας το Τμήμα του Ερυθρού Σταυρού Καλαμάτας και τονίζοντας ότι δε θα μπορούσε να λείπει από μια τέτοια εκδήλωση, καθώς καθήκον του είναι να βρίσκεται πάντα δίπλα στον άνθρωπο και στέλνοντας το μήνυμα σ’ όλους του πολίτες: «Τι μπορείς να κάνεις; Δώσε αίμα, είναι δωρεάν».
 
 
Του Κώστα Γαζούλη
 Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις