Η Καλαμάτα στους δέκα πρώτους προορισμούς της «Trivago»

Πρώτη Δημοσίευση: 03/05/2019 12:35 - Τελευταία Ενημέρωση: 03/05/2019 12:35
Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ναύπλιο συμπληρώνουν την τριάδα των δημοφιλέστερων προορισμών για τους Έλληνες όταν ταξιδεύουν εντός Ελλάδας. Για τους ξένους και δη στις τρεις από τις βασικότερες αγορές για την Ελλάδα, τη γερμανική, τη βρετανική και την ιταλική, η πρώτη θέση ανήκει σταθερά στην Αθήνα και ακολουθούν, ανάλογα με την εθνικότητα, η Μύκονος, η Σαντορίνη και η Θεσσαλονίκη.
Τα στοιχεία προκύπτουν με βάση τη ζήτηση ξενοδοχειακών καταλυμάτων από την Ελλάδα, σε διάφορους προορισμούς της χώρας, όπως τα συγκεντρώνει η γνωστή μηχανή αναζήτησης trivago, στο πλαίσιο συνεργασίας με το Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων και αφορούν κατά κύριο λόγο στην αγορά μεμονωμένων ταξιδιωτών και όχι τους τουρίστες των οργανωμένων «πακέτων».
Όπως προκύπτει, λοιπόν, για το 2018, για τους Έλληνες τις δύο πρώτες θέσεις καταλαμβάνουν τα δύο μεγάλα αστικά κέντρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ μετά το Ναύπλιο στην τρίτη θέση, η πεντάδα συμπληρώνεται με τα Ιωάννινα και τα Χανιά. Ένας ακόμη κοντινός προορισμός στην Αθήνα, το Λουτράκι, βρίσκεται ψηλά στην κατάταξη, ενώ στην έβδομη θέση βρίσκονται η Αράχωβα και ο Βόλος.
Η δεκάδα, πάντα με βάση τον αριθμό εμφανίσεων στις αναζητήσεις ξενοδοχείων ανά την Ελλάδα για το 2018, συμπληρώνεται με τα Καλάβρυτα, τη Χώρα της Τήνου, τα Τρίκαλα Κορινθίας, την πόλη της Ρόδου και την Καλαμάτα.
Το 2018, σύμφωνα με τα στοιχεία της trivago, καταγράφηκαν για πρώτη φορά έξι νέοι προορισμοί στις αναζητήσεις για τους Έλληνες και ειδικότερα το Μέτσοβο, η χώρα της Νάξου, τα Τρίκαλα Θεσσαλίας, το Πόρτο Χέλι, η χώρα της Ίου και το Ηράκλειο Κρήτης.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις