Η Καλαμάτα στους κορυφαίους προορισμούς για το φετινό Πάσχα

Πρώτη Δημοσίευση: 07/04/2018 01:38 - Τελευταία Ενημέρωση: 07/04/2018 01:38
Θετικά μηνύματα για την τουριστική κίνηση του Πάσχα, χωρίς ακόμα να έχουν πλήρη εικόνα, έχουν αρκετές περιοχές κυρίως στην Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες, αλλά και την Κέρκυρα, σύμφωνα με παράγοντες του τουρισμού. Έτσι, παρόλο που φέτος το Πάσχα έπεσε αρκετά νωρίς και ενώ στο σύνολο οι εκτιμήσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων στην αρχή της Μεγάλης Εβδομάδας έκαναν λόγο για υποτονική κίνηση και λιγότερες κρατήσεις συγκριτικά με πέρυσι, προς το τέλος αυτής φαίνεται πως η έξοδος των εκδρομέων δεν θα είναι και τόσο μικρή.
Πολύ αισιόδοξα είναι τα μηνύματα για την κίνηση ενόψει Πάσχα από την περιφέρεια Πελοποννήσου. Ειδικά Καλαμάτα και Ναύπλιο αναμένεται να βουλιάξουν, αγγίζοντας πληρότητα σχεδόν 100%, σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης Ντίνα Νικολάκου, που είναι υπεύθυνη και για θέματα τουρισμού.
«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι απ' τα στοιχεία που έχουμε μέχρι τώρα και περιμένουμε να ολοκληρωθεί και η περίοδος του Πάσχα για να έχουμε πιο πλήρη εικόνα. Γενικά όμως τα τελευταία χρόνια έχουμε πολύ σημαντική άνοδο. Ειδικά το 2017, για πρώτη φορά μετά το 2011, έχουμε αύξηση στον εσωτερικό τουρισμό», σημείωσε στο News 24/7.
Μεγάλο ρόλο σε αυτό, όπως εξήγησε, παίζει η σχετικά εύκολη προσβασιμότητα χάρη στο “σύγχρονο και ασφαλές οδικό δίκτυο” αλλά και το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, όπου όπως συμπλήρωσε ήδη έχουν φτάσει τα πρώτα charter.
Όμως, όπως ανέφερε, «είναι γενικά ενθαρρυντικά τα στοιχεία για πολλές περιοχές. Για Βόρεια και Νότια Κυνουρία, Άστρος, Λεωνίδιο, Μονεμβασιά, Πόρτο Χέλι, αλλά για την Τρίπολη».
Αναφορικά με τις τιμές, επισήμανε ότι «είναι στα ίδια επίπεδα με πέρυσι». «Γενικά γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια ώστε να υπάρχουν λογικές τιμές με υψηλές παροχές υπηρεσιών», συμπλήρωσε η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου.
Ανάλογη εκτίμηση υπήρξε και τις προηγούμενες ημέρες από το δήμο Καλαμάτας. Σύμφωνα με την πληροφόρηση, την οποίαν έχει από τα ξενοδοχεία της περιοχής, οι κρατήσεις για το Πάσχα κυμαίνονται σε πολύ υψηλά επίπεδα, τα οποία αγγίζουν το 100%.
Αυτό ανέφερε μιλώντας στους δημοσιογράφους, τις προηγούμενες ημέρες, η Αντιδήμαρχος Παναγιώτα Ντίντα, προσθέτοντας ότι το μεγάλο κύμα επισκεπτών αναμένεται να αφιχθεί στην Καλαμάτα και την περιοχή της από τις δύο προηγούμενες ημέρες.
Η Αντιδήμαρχος επεσήμανε ότι ο Δήμος Καλαμάτας έκανε πολλές προωθητικές ενέργειες, με προβολή της πόλης και της περιοχής της από τον έντυπο Τύπο και από τηλεοπτικά δίκτυα πανελλήνιας και περιφερειακής εμβέλειας.
Α.Π.
 Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις