Η Καλαμάτα τιμά απόψε τους εκατοντάδες εθελοντές της

Πρώτη Δημοσίευση: 05/12/2017 08:56 - Τελευταία Ενημέρωση: 05/12/2017 08:57
Θεσπισμένη ως Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού είναι η 5η Δεκεμβρίου, και η Καλαμάτα στο πλαίσιο αυτής της ημέρας τιμά τους εθελοντές της, με μια μουσική εκδήλωση απόψε στις 8.30 στο Πνευματικό Κέντρο.
Για το σκοπό αυτής της εκδήλωσης χθες το μεσημέρι παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Βεργόπουλος.
Ο δήμαρχος τόνισε ότι ο εθελοντισμός είναι μία από τις πιο ευγενικές εκφάνσεις της ανθρώπινης φύσης, «πλέκοντας» παράλληλα και το εγκώμιο των εκατοντάδων εθελοντών που δραστηριοποιούνται στην πόλη μας. «Χωρίς αυτούς δε θα είχαμε καταφέρει να φέρουμε εις πέρας σπουδαίες εκδηλώσεις όπως το Φεστιβάλ Χορού, το Φεστιβάλ Χορωδιών και πολλά άλλα…» πρόσθεσε ο κ. Νίκας.
Υπογράμμισε, δε, τη σπουδαία συμβολή των εθελοντών στην πολιτική προστασία, τον Ερυθρό Σταυρό, σε κοινωνικά ζητήματα για τους συμπολίτες μας ΑμεΑ, ενώ εξήρε και την παρουσία στην πόλη μας των Παιδικών Χωριών SOS, του «Χαμόγελου του Παιδιού», αλλά και το ρόλο που συντελεί η Εκκλησία, που βρίσκεται πάντα δίπλα στους συμπολίτες μας.
Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο δήμαρχος Καλαμάτας, αφού ευχαρίστησε τον Δημήτρη Βεργόπουλο για τη συμβολή του σ’ αυτή την εκδήλωση, σημείωσε ότι αυτή η βραδιά είναι στην ουσία ένα «ευχαριστήριο» από την πλευρά του Δήμου σ’ όλους τους εθελοντές της πόλης και, επίσης, ένα μήνυμα σ’ όλους τους συνανθρώπους μας να προσφέρουν καθημερινά στην κοινωνία μας.
Από την πλευρά του, ο εκ των διοργανωτών της εκδήλωσης, Δημήτρης Βεργόπουλος, εξέφρασε την ικανοποίησή του που για ακόμα μια χρονιά η Καλαμάτα διοργανώνει αυτή την εκδήλωση στο πλαίσιο και της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντισμού.
Έκανε γνωστό, δε, ότι στην αποψινή βραδιά τη μουσική επιμέλεια έχουν αναλάβει οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου της Καλαμάτας, καθώς και ο σύλλογος αποφοίτων «Μαρία Κάλλας». Πρόσθεσε, επίσης, ότι σκοπός τους είναι η ανάδειξη καλλιτεχνών από την πόλη μας και έτσι, μετά την περυσινή εκδήλωση που συμμετείχαν 5 γυναίκες από την Καλαμάτα, φέτος θα αναδειχθεί το Μουσικό Σχολείο της πόλης.
Ο κ. Βεργόπουλος κλείνοντας σημείωσε ότι οι εθελοντές της Καλαμάτας δίνουν αγώνα καθημερινά, αποτελούν ζωντανό κύτταρο της πόλης και είναι αναμφισβήτητα οι αφανείς της ήρωες. Έτσι, η αποψινή εκδήλωση είναι το λιγότερο που μπορεί να κάνει κάποιος για να τους ευχαριστήσει.
 
*Η είσοδος στη μουσική εκδήλωση προς τιμήν των εθελοντών στο Πνευματικό Κέντρο είναι ελεύθερη. 

Του Κώστα Γαζούλη


Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις