Η "Καντάτα Ελευθερίας" εντυπωσίασε το κοινό!

Πρώτη Δημοσίευση: 27/03/2019 08:55 - Τελευταία Ενημέρωση: 27/03/2019 08:55
Θερμό χειροκρότημα για τη δημοτική φιλαρμονική και τους σολίστ της συναυλίας
 
Την περασμένη Κυριακή το βράδυ στο Μέγαρο Χορού η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας έδωσε την καθιερωμένη συναυλία της για την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου, με κύριο κορμό του καλλιτεχνικού γεγονότος την «Καντάτα Ελευθερίας» (Ρήγας-Σολωμός-Μακρυγιάννης).
Ο δημιουργός Χρήστος Λεοντής παραχώρησε δωρεάν το έργο του για την πραγματοποίηση αυτής της συναυλίας, που δόθηκε στην κεντρική αίθουσα, η οποία είχε κόσμο μέχρι και στους διαδρόμους, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της Δημοτικής Αρχής. Το κοινό χειροκρότησε θερμά το μουσικό σύνολο και τους σολίστ, που απέδωσαν τα μουσικά έργα υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Κώστα Νικολέα.
Συμμετείχαν: Τραγούδι Πάνος Μπούσαλης - Ευτυχία Δημητρακοπούλου, Αφήγηση Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος, Παναγιώτα Ηλιοπούλου, Σολίστ Σοφία Λαμπροπούλου, κανονάκι-προετοιμασία χορωδίας: Σοφία Τσόγκα.
Προηγήθηκε το ορχηστρικό κομμάτι «Η μοναξιά των Ναών» του Rudolph Simonsen και ακολούθησε το έργο του Κώστα Νικολέα «Κανονάκι 1821», ένα κοντσέρτο για κανονάκι και Φιλαρμονική, με σολίστ στο κανονάκι τη Σοφία Λαμπροπούλου.
Στη συνέχεια παρουσιάσθηκε η «Καντάτα Ελευθερίας» (Ρήγας – Σολωμός – Μακρυγιάννης), του Χρήστου Λεοντή.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις