Η καρδιά του αστυνομικού μυθιστορήματος χτυπά στη Στούπα

Πρώτη Δημοσίευση: 08/11/2018 18:03 - Τελευταία Ενημέρωση: 08/11/2018 18:03
Ένα ξεχωριστό αφιέρωμα ξεκινά αύριο Παρασκευή στη Στούπα. Ο λόγος για το αφιέρωμα στο αστυνομικό μυθιστόρημα που διοργανώνει το Πολιτιστικό Σωματείο για την Τέχνη & Φύση "ΝΑΡΤΟΥΡΑ", σε συνεργασία με την Ελληνική Λέσχη Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας (Ε.Λ.Σ.Α.Λ.), ενώ συμμετέχει και η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας /Filmhouse.
Οι τριήμερες εκδηλώσεις θα διεξαχθούν στη Στούπα και ειδικότερα στην ταβέρνα «Διόνυσος», ενώ για όσους θελήσουν να τις παρακολουθήσουν η είσοδος θα είναι ελεύθερη.
Για το αφιέρωμα αυτό θα βρεθούν στη Στούπα μέλη της Λέσχης Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας και ειδικότερα οι Φίλιππος Φιλίππου, Άννα Δάρδα-Ιορδανίδου, Γιάννης Ράγκος, Γιάννης Πανούσης, Ανδρέας Αποστολίδης, Παναγιώτης Γιαννουλέας και Δημήτρης Σίμος, ενώ συντονιστής θα είναι ο δημοσιογράφος Θανάσης Παντές.
 
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων
Η Βασιλική Κατέρη, ιδρύτρια και πρόεδρος του Πολιτιστικού ΝΑΡΤΟΥΡΑ, θα ανοίξει τις εκδηλώσεις με καλωσόρισμα και ο Σέργιος Γκάκας, πρόεδρος της Ε.Λ.Σ.Α.Λ., θα απευθύνει χαιρετισμό.
Στο πάνελ των ομιλητών θα παρευρίσκονται οι συγγραφείς: Φίλιππος Φιλίππου, Άννα Δάρδα-Ιορδανίδου, Γιάννης Ράγκος, Γιάννης Πανούσης, Ανδρέας Αποστολίδης, Παναγιώτης Γιαννουλέας και Δημήτρης Σίμος.
Το πάνελ θα παρουσιάσει και θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Θανάσης Παντές.
Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει, επίσης, συζήτηση με το κοινό μετά τις ομιλίες, κληρώσεις βιβλίων και ζωντανή μουσική με τον καταξιωμένο μουσικό Παναγιώτη Καραγιώργη.
Τα πρωινά του Σαββάτου και της Κυριακής θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στη γύρω περιοχή, σε χώρους ιστορικής σημασίας (αρχαίας και νεότερης), καθώς και σε σύγχρονα πολιτιστικά μνημεία, από την Κατερίνα Εξαρχουλέα–Γεωργιλέα και τη Μαρία Θεοδωρακέα.
Τη δε Παρασκευή και το Σάββατο οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 19.30, ενώ την Κυριακή στις 19.00 θα προβληθεί η ταινία «Ο άνθρωπος του τραίνου» (1958), σε σκηνοθεσία του Ντίνου Δημόπουλου και σενάριο του Γιάννη Μαρή.
Η ευγενική παραχώρηση της ταινίας έγινε από τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας /Filmhouse, ενώ υπεύθυνος είναι ο Παναγιώτης Δρακουλάκος, έφορος Τμήματος Ψηφιακής & Τεχνολογικής Υποστήριξης.
Υπεύθυνος της Ομάδας Συντονισμού είναι ο Παναγιώτης Γιαννουλέας, συγγραφέας Αστυνομικών Μυθιστορημάτων, έφορος Τμήματος Λογοτεχνίας ΝΑΡΤΟΥΡΑ και μέλος της Ελληνικής Λέσχης Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας (Ε.Λ.Σ.Α.Λ.), ο οποίος και πρότεινε την ιδέα για αυτό το αφιέρωμα.
Π.Μπ.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις