Η Κορώνη εόρτασε την πολιούχο της Παναγία Ελεήστρια

Πρώτη Δημοσίευση: 04/05/2019 18:57 - Τελευταία Ενημέρωση: 04/05/2019 18:57
Την πολιούχο και προστάτιδά της Παναγία Ελεήστρια τίμησε χθες, εορτή της Ζωοδόχου Πηγής,  η κωμόπολη της Κορώνης. Την πανηγυρική Θεία Λειτουργία τέλεσε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, πλαισιούμενος από ιερείς της περιοχής.
Πλήθος πιστών συνέρρευσε στο Ιερό Προσκύνημα για να προσκυνήσει τη θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας, τα ιερά γλυπτά της οποίας βρέθηκαν με θαυμαστό τρόπο.
Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας έγινε πάνδημη λιτάνευση της χαριτοβρύτου Εικόνος στους δρόμους της γραφικής κωμόπολης. Τιμές απέδωσε η Φιλαρμονική του Δήμου Πύλου – Νέστορος, ενώ την εικόνα έφεραν επ’ ώμοις άνδρες του Λιμενικού Σώματος.
Στο κήρυγμά του ο μητροπολίτης Μεσσηνίας αναφέρθηκε στην ιερότητα του προσώπου της Υπεραγίας Θεοτόκου, τονίζοντας ότι πρέπει να αποτελεί παράδειγμα δύναμης, υπομονής και ελπίδας.
Στον εορτασμό παρέστησαν η αντιπεριφερειάρχης Αντωνία Μπούζα, οι δήμαρχοι Πύλου – Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης και Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, ο π. υπουργός Ιωάννης Λαμπρόπουλος, ο π. βουλευτής Δημήτρης Σαμπαζιώτης, ο πολιτευτής Μίλτος Χρυσομάλλης, καθώς και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις