Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στα εγκαίνια του Μεγάρου Χορού

Πρώτη Δημοσίευση: 06/02/2019 19:31 - Τελευταία Ενημέρωση: 06/02/2019 19:31
Για πρώτη φορά συναυλία στην Καλαμάτα έδωσε την ημέρα των εγκαινίων του Μεγάρου Χορού η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, που συνέβαλε στον πανηγυρικό χαρακτήρα της βραδιάς, επιλέγοντας έργα χαρμόσυνα, αλλά και συνθέσεις που συνδέονται με την Τέχνη του Χορού.
 
Συναυλία
Η βραδιά άνοιξε με τον αρμόζοντα τελετουργικό στόμφο της Εισαγωγής από «Τα εγκαίνια του οίκου» του Μπετόβεν, αλλά και το εορταστικό “Celebration I” του Στάθη Γυφτάκη. Συνέχισε, δε, με δύο αναγνωρισμένα μέλη της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, τους Νίκο Μάνδυλα (βιολί) και Μάνο Γουβέλη (βιόλα), οι οποίοι αναμετρήθηκαν με την ιδιαίτερη Συμφωνία κοντσερτάντε για βιολί, βιόλα και ορχήστρα του Μότσαρτ, που τους επέτρεψε να αναδυθούν μέσα από το σώμα της Ορχήστρας ως ίσοι συνομιλητές.
Η συναυλία ολοκληρώθηκε με τους Χορούς: παρουσιάσθηκαν οι Ελληνικοί Χοροί του Σκαλκώτα, ο Μακάβριος Χορός του Σαιν- Σανς, αλλά και επιλογές από τους Σλαβικούς και Ουγγρικούς Χορούς των Ντβόρζακ και Μπραμς αντίστοιχα. Διηύθυνε ο μαέστρος Νίκος Χαλιάσας.
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών ενθουσίασε το φιλότεχνο κοινό στην κατάμεστη αίθουσα του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας και καταχειροκροτήθηκε.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις