Η ξεχασμένη "Disneyland" της Ελλάδας είναι στη Μεσσηνία (βίντεο)

Πρώτη Δημοσίευση: 09/10/2018 09:51 - Τελευταία Ενημέρωση: 09/10/2018 09:51
Το Κάστρο των Παραμυθιών θυμίζει κάτι από "Disneyland" - Ποιος έκανε τη δωρεά - Ένα παράδοξο παραμυθένιο σύμπλεγμα δίπλα στη θάλασσα.
Πετάμε πάνω από το ξεχασμένο Κάστρο των Παραμυθιών στα Φιλιατρά.
Κατασκευάστηκε περίπου την ίδια εποχή με το ομοίωμα του Πύργου του Άιφελ στα Φιλιατρά. Βρίσκεται στην παραλία του Αγρίλη, και αποτελεί δωρεά του γιατρού Χαρ. Φουρναράκη που είναι μέγας ευεργέτης της Τριφυλιακής πόλης.
Ένα μεσαιωνικό κάστρο και δίπλα του ένα τεράστιο άλογο της ομηρικής εποχής (ο Δούρειος Ίππος), πλαισιώνονται από επιβλητικές φιγούρες της Αθηνάς και του Ποσειδώνα και μαζί τους οι ιππότες και οι ήρωες της Επανάστασης του 1821.
Κατασκευάστηκε "για να θυμίζει σε όλους μας, έτσι με τη θωριά του, τα παραμύθια που γλυκά μας έλεγε η γιαγιά μας". "Μέτρα τον άνθρωπο όχι με τα λεφτά του, ούτε και με τις γνώσεις του ακόμη, αλλά με το ποσόν της ευτυχίας που χαρίζει στους συνανθρώπους του". Έτσι έλεγε, αλλά και έτσι έπραξε ο μεγάλος ευεργέτης, Χαράλαμπος Φουρναράκης, όπως γράφει το τοπικό site kyparissialive.
Δυστυχώς οι τοπικοί παράγοντες δεν ασχολήθηκαν με την περαιτέρω ανάδειξη του μνημείου, με αποτέλεσμα να στέκει ξεχασμένο στο πέρασμα του χρόνου. Σαν ένα παράδοξο κι αραχνιασμένο πια, παραμυθένιο σύμπλεγμα.


news247.grΣχόλια

Γιατί δεν αναφέρετε ότι αυτή η υπέροχη κατασκευή είναι ΠΑΝΤΕΛΩΣ εγκαταλελειμένη στο έλεος των και ρικών συνθηκών και της θάλασσας που είναι δίπλα. Αυτά εδώ και 40 τόσα χρόνια. Πλήρης απαξίωση όπως και τόσα άλλα. Θα τρίζουν τα κόκκαλα του καημένου του Φουρναράκη, που κατέβαλλε το χρήμα γιά να φιαχτεί και να αξιοποιηθεί κατάλληλα. Αυτά θέλουν σχεδιασμούς, αποφάσεις καί......ΔΟΥΛΕΙΑ !!!! Από ποιούς. Από αυτούς που μόνο τις καφετέριες, τα χαρτοπαίγνια και τις μπύρες ξέρουν ; Έλεος

Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις