Η οικογένεια του αδικοχαμένου Σωτήρη δώρισε στο Δήμο δύο απινιδωτές

Πρώτη Δημοσίευση: 04/11/2017 08:18 - Τελευταία Ενημέρωση: 04/11/2017 08:18
Το Δημαρχείο Καλαμάτας επισκέφθηκαν χθες ο Παναγιώτης Νικολακόπουλος, πατέρας του 14χρονου Σωτήρη που έχασε τη ζωή του στο ποδοσφαιρικό τερέν, καθώς και ο Ιωάννης Σακελλαρόπουλος, εκπρόσωπος της ομάδας του «Αίαντα», οι οποίοι συναντήθηκαν με το δήμαρχο.
Μετά τη συνάντηση, ο κ. Νίκας, παρουσία του προέδρου του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Καλαμάτας, Νίκου Μπασακίδη, ανέφερε: "Πριν από ένα χρόνο και κάτι συνέβη ένα συγκλονιστικό γεγονός που το γνωρίζετε: ένα παιδί 14 ετών έχασε τη ζωή του στο γήπεδο, αγωνιζόμενο. Ο πατέρας του, εις μνήμην του, προσέφερε δύο απινιδωτές, οι οποίοι θα τοποθετηθούν σε αθλητικούς χώρους, ώστε - αν είναι δυνατόν - να προληφθούν ανάλογα τραγικά περιστατικά στο μέλλον".
Ο δήμαρχος ευχαρίστησε θερμά το δωρητή και επισήμανε ότι ο Δήμος Καλαμάτας θα αγοράσει κι άλλους απινιδωτές και θα διοργανώσει σεμινάρια, σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό, τον Ιατρικό Σύλλογο και Καλαματιανούς καρδιολόγους, με ευθύνη του προέδρου του Αθλητικού Οργανισμού Νίκου Μπασακίδη, ώστε σε κάθε χώρο - είτε είναι αθλητικός είτε είναι πολιτιστικός - όπου θα υπάρχει απινιδωτής, να υπάρχει και εξειδικευμένο άτομο, το οποίο θα μπορεί σε ανάλογες περιπτώσεις να παρεμβαίνει άμεσα.
Ανέφερε, επίσης, ότι το όνομα του Σωτήρη Νικολακόπουλου θα δοθεί σε έναν αθλητικό χώρο.


Σχόλια

Πολύ σωστή κίνηση... Αρκεί να υπάρχουν άτομα που να ξέρουν να τους χειριστούν..

Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις