Η οργή των κατοίκων έστειλε τη ΔΕΥΑΚ για έργα

Πρώτη Δημοσίευση: 18/07/2019 19:32 - Τελευταία Ενημέρωση: 18/07/2019 19:32
Τις προηγούμενες μέρες, σύμφωνα με ρεπορτάζ του "Θ", πολλοί κάτοικοι της Δημοτικής Ενότητας Άριος διαμαρτύρονταν έντονα για την ποιότητα του νερού που φτάνει στις βρύσες των σπιτιών τους.
Σύμφωνα με τους ίδιους, μύριζε πολύ άσχημα, ενώ ύστερα από συνεχείς ενημερώσεις προς τους αρμοδίους είχαν γίνει τρεις καθαρισμοί της δεξαμενής.
Για το θέμα αυτό, σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε χθες η Δημοτική Αρχή, ενημερώνει ότι σε παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση θέματος οσμής, στο δίκτυο ύδρευσης περιοχών της Δημοτικής Ενότητας Άριος, προχωρεί η ΔΕΥΑΚ. Αφότου εμφανίσθηκε το φαινόμενο, γίνονται συστηματικοί καθαρισμοί στη δεξαμενή και στα δίκτυα, με ελεγχόμενη χλωρίωση και λειτουργία των εκκενωτήρων.
Λαμβάνονται, επίσης, δείγματα νερού, τα οποία εξετάζονται τόσο από το εργαστήριο της ΔΕΥΑΚ όσο και από τα Αναλυτικά Εργαστήρια στην Αθήνα με τα οποία έχει συμβληθεί η ΔΕΥΑΚ.
Τα αποτελέσματα των μικροβιολογικών και των χημικών αναλύσεων και από τα δυο εργαστήρια δε δείχνουν κάποια επιβάρυνση πέραν του φυσιολογικού. Οι παρεμβάσεις θα συνεχιστούν μέχρι την πλήρη εξάλειψη του φαινομένου.
Α.Π.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις