Η παραλία της "Καλόγριας" βωμός στο κέρδος ιδιωτών- Διαμαρτυρία από πολίτες

Πρώτη Δημοσίευση: 05/07/2017 08:29 - Τελευταία Ενημέρωση: 05/07/2017 08:29
Με δημόσια γραπτή διαμαρτυρία τους πολίτες από την περιοχή της Στούπας διαμαρτύρονται για τις συνθήκες που επικρατούν, σε μία από τις ομορφότερες παραλίες της Δυτικής Μάνης, την "Καλόγρια". Όπως υπογραμμίζουν, με την ανοχή των αρμοδίων, ο χώρος "θυσιάστηκε" στο βωμό του κέρδους ορισμένων.
Αναλυτικά η διαμαρτυρία τους έχει ως εξής: "Καθημερινά γινόμαστε θεατές αυθαίρετης και  παράνομης καταπάτησης της αμμουδιάς της 'Καλόγριας' στη Στούπα, από ξαπλώστρες και ομπρέλες και άλλα αντικείμενα.
Κάθε φορά, ιδιώτες κάνουν ένα βήμα παραπάνω προς την ολοκληρωτική κατάληψη της παραλίας με αποτέλεσμα οι πολίτες και επισκέπτες να μην μπορούν, να πλησιάσουν στη θάλασσα και να ακουμπήσουν την πετσέτα τους.
Τα δέντρα ( αλμυρίκια ) στο πίσω μέρος της αμμουδιάς, όπου στη σκιά τους δεκάδες λουόμενοι έστρωναν τις πετσέτες τους, καταπατήθηκαν και αυτά. Έτσι ούτε εκεί μπορεί κάποιος να σταθεί .
Το βόλεϊ που από δεκαετίες αποτελούσε συστατικό της λειτουργίας της παραλίας και μεγάλωσαν, παίζοντας όλα τα παιδιά της περιοχής, αλλά και γινόντουσαν και αθλητικοί αγώνες, πανελλήνιου βεληνεκούς, ξηλώθηκε από ιδιώτες και οι σιδερένιοι στύλοι (ιδιoκτησία της Ομοσπονδίας Βόλεϊ), κλάπηκαν και τοποθετήθηκαν τελικά σε άλλη περιοχή στον Άγιο Δημήτριο.
Η ευθύνη της Δημοτικής Αρχής είναι προφανής και γεννιούνται πολλά ερωτήματα. Τίποτα δε θα γινόταν χωρίς την ανοχή της ( τουλάχιστον ).
Απαιτούμε να περιοριστούν οι ιδιώτες επαγγελματίες αυστηρά σε ότι τους επιτρέπει ο νόμος και να επιστρέψουν τους στύλους του Βόλεϊ στη θέση τους. Δεν μπορεί αυτοί να είναι πάνω απ’ το κοινό συμφέρον και προ πάντως πάνω από τα δικαιώματα των Πολιτών.
•          Η Δημοτική Αρχή και Κτηματική Υπηρεσία οφείλουν να δημοσιοποιήσουν τι ακριβώς έχουν νοικιάσει και αν αυτό είναι σύννομο.
•          Ελέγχει η Δημοτική Αρχή αν οι ιδιώτες αφήνουν τη ζώνη έστω και των 3 μέτρων από τη θάλασσα;
•          Ελέγχει αν ο αριθμός των ξαπλώστρων είναι αυτός που πρέπει;
•          Ελέγχει αν το 50% της αμμουδιάς είναι ελεύθερο και ποιό;
•          Τέλος αν είναι νόμιμο να καταπατείται ο χώρος της παραλίας  από κενές ξαπλώστρες ακόμα και αν δεν υπάρχουν λουόμενοι; Έτσι ο λουόμενος  θα εκτοπίζεται στις άκρες της παραλίας ακόμα και αν δεν υπάρχουν άλλοι .
Περιμένουμε την άμεση αντίδραση της Πολιτείας για να επιστραφούν τα πράγματα εκεί που ήταν πριν, και να σταματήσει η καταστροφή που γίνεται στον τόπο μας σ’ αυτή την περιοχή που είναι στολίδι και πηγή ζωής".


Σχόλια

Τί να ελέξουν οι Γιδοβοσκοί? Που να ξέρουν από Νόμους? Ζήτημα είναι και αν ξέρουν να διαβάζουνε !!!! Αλλά αυτά συμβαίνουνε όταν υπερισχύει στο κόσμο το δήθεν κομματικό φρόνημα λες και έχουμε ακόμα εμφύλιο .

Προσθήκη νέου σχολίου

CAPTCHA
Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο ή γραμμένα με greeklish ή δεν θα δημοσιεύονται. Συμπληρώστε τον αριθμό της εικόνας. Αυτή η ερώτηση γίνεται για να διαπιστωθεί εάν είστε άνθρωπος ή όχι και για την αποτροπή αυτοματοποιημένων υποβολών spam.

Σχετικές Ειδήσεις