Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στο 1ο GRIECHELAND FESTIVAL

Πρώτη Δημοσίευση: 04/04/2017 11:32 - Τελευταία Ενημέρωση: 04/04/2017 11:32
Στο 1ο GRIECHELAND FESTIVAL στο Ντίσελντορφ στη Γερμανία από 30 Μαρτίου έως 2 Απριλίου βρέθηκε η Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Το φεστιβάλ διοργανώθηκε για πρώτη φορά, με πρωτοβουλία του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Ντίσελντορφ και έλαβε χώρα στη Marktplatz, την κεντρική πλατεία της πόλης, όπου βρίσκεται το Δημαρχείο, με στόχο την προβολή του σύγχρονου προσώπου της Ελλάδας και της παράδοσής της, μέσα από την επιχειρηματικότητα, τον τουρισμό, τη μουσική, το χορό, την τέχνη και τη γαστρονομία.
Το φεστιβάλ πλαισιώθηκε από δράσεις γευσιγνωσίας, οινογνωσίας, ταξιδιωτικές πληροφορίες και διαγωνισμούς, μαθήματα χορού, βόλτες με ξύλινα ποδήλατα, ομιλίες, πολιτιστικά προγράμματα, αλλά και επαγγελματικές συναντήσεις με τουριστικούς πράκτορες της Γερμανίας, καθώς και από ημερίδα με θέμα τα ελληνικά ποιοτικά και βιολογικά προϊόντα.
Πριν από την έναρξη του φεστιβάλ τελέστηκε δοξολογία στο ναό St. Nambertus-Kirche από το μητροπολίτη Γερμανίας Αυγουστίνο και τους επισκόπους Λεύκης Ευμένιο και Αριανζού Βαρθολομαίο.
Κατά την επίσημη έναρξη ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Ντίσελντορφ, Γρηγόρης Δελαβέκουρας, απηύθυνε χαιρετισμό και καλωσόρισε όλους τους συμμετέχοντες και τους επισκέπτες, τονίζοντας πως το φεστιβάλ αποτελεί μοναδική ευκαιρία προώθησης των τοπικών προϊόντων της κάθε περιοχής, γνωριμίας των ομογενών, σύσφιξης των σχέσεων της ελληνικής κοινότητας με το γερμανικό κοινό, αλλά και ανάδειξης της τουριστικής, πολιτιστικής και γαστρονομικής ταυτότητας της Ελλάδας.
Το φεστιβάλ τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Ντίσελντορφ Thomas Geisel, o υπουργός Οικονομίας Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Dr. Norbert Walter-Borjans, ο υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Bernd Neumann, ο υφυπουργός Εργασίας και Ενσωμάτωσης κ. Thorsten Klute, αντιδήμαρχοι από το Ντίσελντορφ, την Κολωνία, το Φέλμπερτ και το Ράτινγκεν, καθώς και γενικοί πρόξενοι από 20 χώρες.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, μέσω της Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρείας Ο.Τ.Α. «Πελοπόννησος Α.Ε.», φιλοξενήθηκε σε δικό της χώρο 32 τ.μ., στον οποίο συμμετείχαν τουριστικές επιχειρήσεις της περιοχής, αλλά και οινοποιεία, δίνοντας τη δυνατότητα προώθησης και καλύτερης γνωριμίας του τουριστικού και γαστρονομικού προϊόντος του προορισμού στο γερμανικό κοινό και τους Έλληνες ομογενείς.
 
Παρουσίαση της Πελοποννήσου
Τη δεύτερη και τρίτη μέρα του φεστιβάλ στην κεντρική σκηνή έγινε παρουσίαση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, κατά την οποία προβλήθηκαν βίντεο της περιοχής για το τουριστικό προϊόν του προορισμού.
Η παρουσίαση πλαισιώθηκε από live cooking, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να γευτούν τις ξεχωριστές πελοποννησιακές συνταγές και να γνωρίσουν το καλάθι προϊόντων της Πελοποννήσου.
Το περίπτερο επισκέφτηκαν όλοι οι επίσημοι εκπρόσωποι που παρευρέθησαν στο φεστιβάλ, οι οποίοι εξήραν την παρουσία της Πελοποννήσου και την προσπάθεια προβολής και ανάδειξης της περιοχής μέσω της εξωστρέφειας και της τόνωσης της τοπικής επιχειρηματικότητας.
Κατά τη διάρκεια του τετραήμερου φεστιβάλ από το περίπτερο της Περιφέρειας πέρασαν χιλιάδες επισκέπτες, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους εκπροσώπους της Πελοπόννησος Α.Ε. και τους τουριστικούς πράκτορες, να λάβουν πληροφορίες σχετικά με το τουριστικό προϊόν της Πελοποννήσου, να γνωρίσουν την ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής, καθώς και να γευτούν εδέσματα τα οποία κέντρισαν το ενδιαφέρον και τον ενθουσιασμό τους.
Τα αποτελέσματα της συμμετοχής στο 1ο GRIECHELAND FESTIVAL κρίνονται εξαιρετικά θετικά, καθώς υπήρξε μεγάλη επισκεψιμότητα και ενδιαφέρον για τον προορισμό, καθιστώντας έτσι αναγκαία την ανανέωση του ραντεβού για συμμετοχή στην εν λόγω εκδήλωση και την επόμενη χρονιά.


Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις