Η πιθανότητα να αναλάβει ο Α. Σαμαράς «Επίτροπος» αυξάνει το ενδιαφέρον για το ψηφοδέλτιο της ΝΔ

Πρώτη Δημοσίευση: 14/06/2019 09:54 - Τελευταία Ενημέρωση: 14/06/2019 10:38
Σήμερα ανακοινώνονται τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας σύμφωνα με τη Σοφία Ζαχαράκη
 
 Στα «ύψη» η αγωνία των ενδιαφερομένων
 
 Στην αποκάλυψη πως σήμερα Παρασκευή πρόκειται να ανακοινωθούν τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας σ’ όλη τη χώρα προχώρησε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας χθες στο ραδιόφωνο των “Παραπολιτικών 90.1Fm”. 
Η αγωνία των ενδιαφερομένων, όπως έχουμε σημειώσει, έχει χτυπήσει “κόκκινο”, αλλά είναι κάτι που συμβαίνει σ’ όλη την επικράτεια και όχι μόνο στη Μεσσηνία. Είναι χαρακτηριστικό, δε, ότι μέχρι και χθες στην “Πειραιώς” συνεδρίαζαν, για να κλείσουν όλα τα ανοιχτά “μέτωπα”, που δεν είναι και λίγα. Στο “δικό μας” νομό, αναφορικά με τους τρεις άνδρες που θα ακολουθήσουν τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο ψηφοδέλτιο, τα “σενάρια” παραμένουν όπως τα έχουμε γράψει αρκετές φορές το τελευταίο διάστημα.
Στις τρεις γυναίκες, εκτός της Νατάσσας Κυριακοπούλου, της Χάιδως Παναγιωτοπούλου, της Παναγιώτας Ντίντα αλλά και της Πιπίνας Κουμάντου, η υποψηφιότητα της οποίας θεωρείται δεδομένη, έχει προστεθεί και το όνομα της δημοσιογράφου Μαριλένας Γυφτέα σ’ αυτά που ακούγονται για το ψηφοδέλτιο.
Είναι δεδομένο ότι η προοπτική κατάκτησης τεσσάρων εδρών στη Μεσσηνία από τη Ν.Δ. έχει “φουντώσει” το ενδιαφέρον των “μνηστήρων” για μια θέση στο ψηφοδέλτιο.
Πάνω σ’ αυτό ήρθε να προστεθεί και το χθεσινό ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Χριστίνας Κοραή στον ιστότοπο “Newpost”, που φέρει τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ως “φαβορί” για την ανάληψη  της θέσης του Ευρωπαίου επιτρόπου.
Σημειώνει χαρακτηριστικά: “Ως πρώην πρωθυπουργός έχει εξασφαλισμένη θέση αντιπροέδρου της Κομισιόν, γεγονός που είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για τη νέα κυβέρνηση και κυρίως τη χώρα, που μόλις έχει βγει από τα προγράμματα στήριξης. Οι συζητήσεις μεταξύ του προέδρου της Ν.Δ. και του πρώην πρωθυπουργού για τη θέση του Επιτρόπου, γίνονται εδώ και καιρό. Σε κάθε περίπτωση ο Αντώνης Σαμαράς θα κατέβει στις εθνικές εκλογές, στην εκλογική του περιφέρεια τη Μεσσηνία. Εφόσον πάει για Επίτροπος, θα παραιτηθεί”.
Σύμφωνα με τα παραπάνω, αν επαληθευθεί το δημοσίευμα τότε “ανοίγει” ο δρόμος για “κατάληψη” ακόμα μιας έδρας από τους συμμετέχοντες στο ψηφοδέλτιο, καθώς ο Αντώνης Σαμαράς δε χρειάζεται “σταυρό” και είναι δεδομένο ότι θα εκλεγεί.
Εν αναμονή των ανακοινώσεων, λοιπόν, σήμερα, όπως σημείωσε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, ή μπορεί και αύριο, ειδικά για τη Μεσσηνία, όπως σημειώνουν άλλες «πηγές».
 
Του Κώστα Γαζούλη
 Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις