Η Πύλος γιόρτασε την 189η Επέτειο της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου

Πρώτη Δημοσίευση: 21/10/2016 08:37 - Τελευταία Ενημέρωση: 21/10/2016 08:39
Με λαμπρότητα εορτάστηκε χθες στην Πύλο η 189η Επέτειο της ιστορικής ναυμαχίας του Ναυαρίνου. Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν με πανηγυρική δοξολογία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, χοροστατούντος του μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.
Στη συνέχεια τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο Τριών Συμμάχων, στην κεντρική πλατεία, και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στη μνήμη των πεσόντων αγωνιστών.
Οι εκδηλώσεις περατώθηκαν με στρατιωτική και μαθητική παρέλαση, την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου.
Στον εορτασμό παρέστησαν η εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, βουλευτής Π. Κοζομπόλη, ο τ. πρωθυπουργός και βουλευτής Α. Σαμαράς, οι αντιπεριφερειάρχες Ελ. Αλειφέρη και Π. Μαντάς, ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Δ. Καφαντάρης, ο αρχηγός Στόλου, αντιναύαρχος Κων/νος Καραγεώργης, ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Β. Καπέλιος, ο διοικητής της ΔΙ.ΚΕ Πελοποννήσου, υποστράτηγος Β. Δοκμετζόγλου, ο διοικητής της Ε΄ Διοίκησης Λ.Σ., αρχιπλοίαρχος Σ. Καλογείτων, ο διοικητής της 120 ΠΕΑ, σμήναρχος Κ. Χίνης, ο αστυνομικός υποδιευθυντής Χρ. Καμπύλης, ο επίτιμος υπαρχηγός του Λ.Σ. Π. Αγγελόπουλος, αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και εκπρόσωποι άλλων τοπικών φορέων.


Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις