Η Πύλος στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος με το «χρυσό» τάφο του αρχαίου πολεμιστή

Πρώτη Δημοσίευση: 31/10/2015 10:49 - Τελευταία Ενημέρωση: 31/10/2015 10:49
Το παγκόσμιο ενδιαφέρον μονοπωλεί για άλλη μια φορά τις τελευταίες μέρες ο Δήμος Πύλου - Νέστορος με την αποκάλυψη του τάφου του πολεμιστή, που χρονολογείται περίπου το 1500 π.Χ.
«Η προβολή της διαχρονικής πολιτιστικής κληρονομιάς του Δήμου μας», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Πύλου-Νέστορος, «ξεκίνησε με την ανασκαφή του μυκηναϊκού ανακτόρου από τον Carl Blegen, το οποίο ταύτισε με το παλάτι του Νέστορα. Συνεχίστηκε συστηματικά από το 2011 ως το 2014, όταν εντάχθηκαν τα έργα αποκατάστασης και ανάδειξης των σημαντικότερων μνημείων της Πύλου, της Κορώνης, της Μεθώνης και της Χώρας, με κορυφαίο το νέο στέγαστρο του ανακτόρου του Νέστορα και την ανάδειξη του περιβάλλοντος χώρου του.
Είναι εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός, ότι το νέο Μουσείο της Πύλου, στο κτήριο Μαιζώνος, που ξεκίνησε το 2013, προχωρά και θα ολοκληρωθεί στο τέλος του 2015, ενώ παράλληλα, με ειδική χρηματοδότηση από το Δήμο μας, σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού (συγκεκριμένα την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας), έχει ανατεθεί η εκπόνηση μελέτης αποκατάστασης και εκσυγχρονισμού του αρχαιολογικού μουσείου της Χώρας, ώστε εκεί ελπίζουμε να βρεθεί ο κατάλληλος χώρος για να εκτεθούν τα μοναδικά ευρήματα από το λακκοειδή τάφο του πολεμιστή, που πρόσφατα αποκάλυψε η αρχαιολογική σκαπάνη των ερευνητών J. L. Davis και S. R. Stocker, από το Πανεπιστήμιο του Cinccinati.
Για τα έργα Πολιτισμού στο Δήμο Πύλου-Νέστορος και τη δημιουργία των καταδυτικών αρχαιολογικών πάρκων Πύλου και Μεθώνης, εργαστήκαμε συστηματικά με την κυβέρνηση Σαμαρά.
Όλα μαζί δίνουν μια σημαντική αναπτυξιακή διάσταση στην περιοχή μας, βελτιώνοντας το επίπεδο των δημοτών μας και αυξάνοντας την επισκεψιμότητα στον τόπο μας». Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις