Η Πύλος τιμά την 186η επέτειο της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου

Πρώτη Δημοσίευση: 20/10/2013 02:43 - Τελευταία Ενημέρωση: 20/10/2013 08:20

Η 186η επέτειος της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου τιμάται σήμερα στην Πύλο.


Σύμφωνα με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων,στις 9.30 το πρωί, οι σημαίες των συμμαχικών δυνάμεων θα μεταφερθούν σε πομπή στην πλατεία Τριών Ναυάρχων, όπου θα γίνει έπαρσή τους από το δήμαρχο Πύλου-Νέστορος, Δ. Καφαντάρη. Στις 10.15 θα τελεστεί δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, κατά την οποία θα προστεί ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.

Με τη λήξη της δοξολογίας, κλήρος, αρχές και κοινό θα μεταβούν στην πλατεία Τριών Ναυάρχων, όπου θα ψαλθεί επιμνημόσυνη δέηση μπροστά στο Μνημείο Τριών Ναυάρχων. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων, τήρηση ενός λεπτού σιγής και εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον αναπληρωτή Καθηγητή Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Νικ. Ζαχαριά, με τίτλο: «Η διαχρονικότητα και τα μηνύματα της μάχης του Ναυαρίνου», η ανάκρουση του εθνικού ύμνου, παρέλαση σχολείων και στρατιωτικών τμημάτων προ των επισήμων, συγκέντρωση εκπροσώπων Πρεσβειών, Α/ΓΕΝ και Δήμου Πύλου-Νέστορος στο λιμενοβραχίονα και επιβίβαση σε πλωτά μέσα και μετάβαση χωριστά στα νησιά Φανάρι, Σφακτηρία και Χελωνήσι, όπου βρίσκονται αντίστοιχα τα μνημεία των Γάλλων, Ρώσων και Άγγλων πεσόντων, όπου θα αναπεμφθεί επιμνημόσυνη δέηση και θα κατατεθούν στεφάνια. Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν στις 6.00 το απόγευμα με εθνικούς παραδοσιακούς χορούς στην πλατεία Τριών Ναυάρχων από το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Κυριών Πύλου.

Τιμές θα αποδώσει η φρεγάτα ΚΑΝΑΡΗΣ ,Θα είναι δε επισκέψιμη στο κοινό τις 10.00 το πρωί έως τη 1.00 μετά το μεσημέρι. Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις