Η Φώφη Γεννηματά κλείνει την προεκλογική περίοδο για το νέο φορέα από την Καλαμάτα

Πρώτη Δημοσίευση: 07/11/2017 18:46 - Τελευταία Ενημέρωση: 07/11/2017 18:46
Με τη κάθοδο της Φώφης Γεννηματά στην Καλαμάτα και την ομιλία της στην αίθουσα "Αλέξανδρος Κουμουνδούρος" του Διοικητηρίου, αύριο Τετάρτη,  ολοκληρώνεται η προεκλογική περίοδος των υποψήφιων προέδρων για την… καρέκλα του επικεφαλής του νέου κομματικού φορέα που θα διαδεχθεί τη «Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΔΗΣΥ)».
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της ΔΗΣΥ σε μία από τις τελευταίες της εμφανίσεις πριν από την Καλαμάτα μίλησε για μια νέα βάση ηθικής πάνω στην οποία χτίζεται ο νέος φορέας. Σε ομιλία της στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης τόνισε πως η ίδια συγκρούστηκε με τους κομματικούς μηχανισμούς και πως δε θα επιτρέψει «να υπάρξουν βαρόνοι και φεουδάρχες στο νέο φορέα της Κεντροαριστεράς».
«Ξέρουμε σήμερα τι πρέπει να διορθώσουμε, ξέρουμε τι πρέπει να αλλάξουμε και να αφήσουμε οριστικά πίσω. Και ένα από αυτά είναι η λειτουργία του κόμματος. Συγκρούστηκα με τους μηχανισμούς μέσα στο κόμμα, και δε θα επιτρέψω στο νέο φορέα της κεντροαριστεράς να υπάρξουν ίντριγκες, μηχανισμοί, τιμάρια, βαρόνοι, φεουδάρχες» είπε.
Όπως εξήγησε, ο νέος φορέας της Κεντροαριστεράς «στήνεται στη βάση της ηθικής, και αυτή τη σημαία σηκώνω. Τη σημαία της ηθικής, του ήθους στην πολιτική. Με ανθρωπιά, με σεβασμό στις αξίες μας. Ανοίγουμε νέους δρόμους, κοιτάμε μπροστά γιατί τα όνειρά μας είναι πιο δυνατά από τις αναμνήσεις μας».
Επιτιθέμενη στην κυβέρνηση, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είπε ότι είναι η «χειρότερη της μεταπολίτευσης στην πιο κρίσιμη στιγμή. Πρέπει να τελειώνουμε με αυτή την κυβέρνηση της εξαπάτησης, με τα ψέματα, με το λαϊκισμό, με την ανικανότητα και το νέο διχασμό που επιχειρείται αυτή τη στιγμή στο λαό».
Επίσης, απέρριψε τη συνεργασία τόσο με τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και με τη Νέα Δημοκρατία, λέγοντας ότι «δεν πρόκειται να γίνουμε συμπλήρωμα ούτε της Ν.Δ. ούτε του ΣΥΡΙΖΑ. Ο στόχος μας είναι να γίνουμε και πάλι πρωταγωνιστής στις πολιτικές εξελίξεις. Η επόμενη αναμέτρηση θα είναι αναμέτρηση για τρεις. Εμείς θα κάνουμε την έκπληξη στις επόμενες εθνικές εκλογές».
Όπως τόνισε, η κοινωνία χρειάζεται ένα σχέδιο το οποίο θα μπορέσει να κινητοποιήσει όλες τις παραγωγικές και δημιουργικές δυνάμεις του τόπου και «θα επενδύσει στη νέα γενιά της πατρίδας μας».
 
Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις